Soğuk algınlığına dikkat   Konuyu açan: özlem_34   İlk Mesaj: 02-09-2008 (21:14)   Son Mesaj: 02-09-2008 (21:14)    Cevap: 0    Gösterim: 640  

    02-09-2008

    Soğuk algınlığına dikkat

    Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fettah Oğuz, etkisi artan soğuk havayla birlikte çocuklarda soğuk algınlığına bağlı rahatsızlıkların da arttığını söyledi.

    Kış aylarında soğuk algınlığının yetişkinlere oranla çocuklarda daha fazla görüldüğünü ifade eden Başhekim Dr. Fettah Oğuz, bunun nedeni olarak çocukların kreşlerde ve okullarda diğer çocuklarla sık temas halinde olmalarına ve bünyelerinin zayıf olmasına işaret etti. Özellikle 7 yaş ve üzerindeki çocukların, kalabalık okul ortamlarında daha fazla yer almasından dolayı soğuk algınlığının çocuklar arasında daha çok yayılma fırsatı bulduğunu kaydeden Başhekim Oğuz, soğuk algınlığının belirtilerinin burun
    akıntısı, gözlerde sulanma, öksürük, ateş, iştahsızlık gibi yakınmalar olduğunu söyledi. Başhekim Oğuz, ailelerin, önceden birkaç önlem alarak çocuklarını bu tür hastalıklardan koruyabileceğine dikkati çekti. Oğuz, çocuklarını kreş ve okula gönderen ailelere şu tavsiyelerde bulundu:

    "Çocukların dengeli beslenmelerine önem verilmeli, bol meyve tüketmeleri sağlanmalı, özellikle burun temizliğinden sonra olmak üzere ellerini sık yıkama alışkanlığı kazandırılmalı. Çocuklar soğuk algınlığı gibi bulaşıcı hastalığı olan insanlardan uzak tutulmalı, dışarı çıkarken üşümeyecek şekilde giydirilmeli. Ama bu giysilerin çocukları terletmemesine de dikkat edilmeli ve çocuklar virüslerden olabildiğince korunmalıdır".




    Soğuk algınlığına dikkat Yorumları