Canlı ve Güzel Bir Cilt İçin 7 Basit Öneri...   Konuyu açan: Unnecessary   İlk Mesaj: 08-05-2009 (15:57)   Son Mesaj: 08-05-2009 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 860  

    08-05-2009

    Canlı ve Güzel Bir Cilt İçin 7 Basit Öneri...

    Canlı ve Güzel Bir Cilt İçin 7 Basit Öneri...
    Sağlıklı, canlı ve güzel görünümlü cilde sahip olmayı hangimiz istemeyiz ki ? Üstelik bunun yolu o kadar basitken. İşte o basit önerilerden bazıları :

    Güzel bir cilt için dengeli ve sağlıklı beslenme çok önemlidir. Kısaca bahsetmek gerekirse, bol sebze ve meyve tüketmeli, yağsız süt ürünleri ve yağsız et ile beslenmelisiniz.
    A, C ve E vitamini gibi vitaminler, cildinizi sağlıklı ve güzel tutmaya yardımcı olur. Günlük beslenme planınızda bu vitaminleri içeren gıdalara yer verdiğinizden emin olun.
    Yeterli miktarda sıvı alımı da cildi genç ve canlı tutmada önemli bir yere sahiptir. Bol su, meyve suları ve sağlıklı içecekler tüketin.

    Kir, yağ ve havadaki diğer etmenler cildinizdeki gözenekleri tıkar ve tahribata yol açar. Cildinizdeki gözenekler tıkalı iken yapacağınız hiçbir bakım yeterince etkili olmayacaktır. Bu nedenle cildinizi düzenli olarak temizlemeye özen gösterin.
    Cildinizi ölü hücrelerden arındırmak için yapacağınız peeling işlemleri de güzel bir cilt için anahtar rolü oynar. Fakat peeling işlemini hafifçe yapmaya dikkat edin. Cildinizi fazla zorlamayın. Ayrıca göz çevresinden de uzak durun.

    Düzenli olarak egzersiz yapmak, kan dolaşımını hızlandırır ve terleme sonucu toksinlerin vücuttan dışarı atılmasını sağlar. Egzersiz yaparken yeterince terlediğinize emin olun.
    Mineral makyaj ürünlerini tercih edin.

    Bu önerileri denemeye başladıktan sonra hemen sonuç almanız mümkün olmayabilir. Düzenli bir şekilde uygulamanız ve sabırlı olmanız gerekir. Birkaç hafta veya ay sonunda cildinizdeki değişimi gözlemleyebilirsiniz. Sonuç güzel ve canlı bir cilde sahip olmak olacaksa, bu basit önerileri uygulamak da, sabırlı olmak da zor olmasa gerek




    Canlı ve Güzel Bir Cilt İçin 7 Basit Öneri... Yorumları