KKKA'lı kene bakın nerede yaşayamıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-26-2009 (05:49)   Son Mesaj: 07-26-2009 (05:49)    Cevap: 0    Gösterim: 758  

    07-26-2009

    KKKA'lı kene bakın nerede yaşayamıyor

    KKKA'lı kene bakın nerede yaşayamıyor
    Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Devlet Hastanesi Başhekimi Musa İnal, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı virüsü taşıyan kene türünün rakımı 800 metrenin altında olan yerlerde yaşamadığını söyledi.

    İnal, "İlçemizde mevsimsel olarak kene ısırığına bir veya iki kez rastlanabiliyor. Buna rağmen kene ısırığı ile karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın hastaneye gelmelerini istiyoruz. Hastanemize gelen kene ısırığı vakalarında normal tedavimizi uygulayıp raporlarımızı ilgili makamlara gönderiyoruz. Bu bölgede yaşayan kenelerde öldürücü ve zararlı mikrop bulunmuyor. Ancak biz yine de bunların tamamen zararsız olduğunu raporlarla belgeliyoruz. Vatandaşlarımızın tedirgin olmalarına gerek yok." dedi.

    Öte yandan, Adana'nın Ceyhan ilçesinde belediye tarafından kene ile mücadele amacıyla ilaçlama çalışmaları başlatıldı.

    Ceyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Çelebi Akkuş, 2 aydan beri rutin bir şekilde ilaçlama faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

    Akkuş, "Bölgemizde tehlike arz eden kene türü bulunmamasına rağmen, vatandaşlarımız tedirgin olmasın diye ilçemizdeki parklara, bahçelere ve piknik alanlarına yönelik olarak kene ilaçlaması yapmaktayız. Ceyhan'da tehlikeli kene çeşidi yoktur. Ancak biz yine de her ihtimale karşı ilaçlama işlemlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

    (CİHAN)




    KKKA'lı kene bakın nerede yaşayamıyor Yorumları