Kahverengi DENIZANASI - Ölüsüne dahi dokunmayın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-26-2009 (05:46)   Son Mesaj: 07-26-2009 (05:46)    Cevap: 0    Gösterim: 1056  

    07-26-2009

    Kahverengi DENIZANASI - Ölüsüne dahi dokunmayın

    Kahverengi DENIZANASI - Ölüsüne dahi dokunmayın
    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alparslan, Çanakkale Boğazı'nda görülen kahverengi denizanalarıyla temasta bulunanların ilk yardım servislerine başvurmaları gerektiğini bildirdi.

    Prof. Dr. Alparslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gelibolu ilçesi Hamzakoy sahilinde görülen denizanalarına, Tekirdağ bölgesinde de rastlandığını söyledi.

    Denizanalarının başta deniz kirliliğinin yaşandığı bölgelerde görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Alpaslan, ''Denizlerin altı çölleşse bile denizanaları üremeye devam edecektir. Öncelikle sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmek gerekiyor'' dedi.

    Kahverengi denizanalarının tehlikeli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Alparslan, şöyle konuştu:

    ''Denizanalarının bulunduğu yerlerde yüzülmemesi gerekmektedir. Denizanalarının ölüsüne dahi dokunmamak gerekiyor. Temas edilmesi halinde ise amonyak, sirke gibi maddeler ile temas edilen bölgenin temizlenmesi gerekiyor. Ama en iyisi ilk yardım ünitesine gitmek. Özellikle göz ve hassas bölgelerin denizanasıyla temas etmemesi gerekir.''




    Kahverengi DENIZANASI - Ölüsüne dahi dokunmayın Yorumları