Rahim Ağzı Kanseri iki dakikada tespit edilebilecek   Konuyu açan: Unnecessary   İlk Mesaj: 07-01-2009 (14:06)   Son Mesaj: 07-01-2009 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 704  

    07-01-2009

    Rahim Ağzı Kanseri iki dakikada tespit edilebilecek

    Rahim ağzı kanseri olup olmadığınızı iki dakikada öğrenebilir misiniz ? Evet

    Artık Türkiye; büyük bir teknoloji rahatlığı ve yeniliği ile buluşuyor.

    29 Nisan – 3 Mayıs tarihlerinde 8. TAJEV (Türk – Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı) Kongresi bünyesinde rahim ağzı kanserini iki dakikada tespit edebilen tarama cihazı “TruScreen” tanıtıldı.

    Türkiye’de bir ilk olan cihaz rahim ağzı kanser ve öncüllerini anında tesbit edebiliyor. Rahim ağzı (serviks) bölgesine değdirilen kalem şeklindeki prob, servikse ışık ve elektrik sinyalleri yolluyor. Prob bir iletişim kablosu ile serviksin ışık ve elektrik sinyallerine olan tepkisini küçük bir konsola sıkıştırılmış mini bilgisayara aktarıyor. Bilgisayardaki özel bir program da bu tepkileri analiz edip kişinin kanser olup olmadığını saptayabiliyor. Cihazın rahim ağzı kanser öncüllerini klasik yöntemlerden yüzde 22 daha doğru tespit ettiğinin klinik çalışmalarla ispatlandığının açıklandığı kongrede, katılımcılar cihazın büyük bir adım olduğu konusunda birleşiyor.

    İngiltere’de kadınların yüzde 82’si TruScreen’i seçti


    Whittington Hospital’da yapılan klinik çalışmada kadınların yüzde 82’sinin bu cihazla yapılan yöntemi tercih ettiklerini açıklayan doktorlar yeni cihaz sayesinde kliniğe başvuran kadınların yaşadıkları bekleme stresinin ortadan kalkacağını belirtiyor. Türkiye’de klasik yöntemlerle yapılan testin laboratuvar sonuçlarının çıkması ise bazen haftalarca sürebiliyor. Ayrıca yetersiz örnek alımı ya da sonucun anormal çıkması durumunda tekrar randevu alarak doktora gidilmesi de ciddi bir zaman ve maddi kayba yol açıyor. Dünyada rahim ağzı kanseri sebebiyle her yıl yüz binlerce kadının öldüğüne dikkat çeken bilim adamları, yeni tarama cihazı ile hastalığın erken evrede tespit edilerek bu ölümlerin azalabileceğini de kaydediyor.




    Rahim Ağzı Kanseri iki dakikada tespit edilebilecek Yorumları