Gözaltı Morluğunun nedenleri ve tedavisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 06-03-2009 (10:34)   Son Mesaj: 06-03-2009 (10:34)    Cevap: 0    Gösterim: 4999  

    06-03-2009

    Gözaltı Morluğunun nedenleri ve tedavisi

    Gözaltı Morluğunun nedenleri ve tedavisi
    Bazı insanların gözlerinin altında mor halkalar oluşur. Bununla baş etmek genellikle zordur ama neden olduklarını ve çözümlerini bilirsek en azından bu sorunu hafifletebiliriz. Cilt zamanla incelir ve altındaki mor renkli kılcal damarlar belirginleşir. Yani gözaltlarında mor bir görüntü oluşur. Yüksek ateş, güneş ışınlarına aşırı maruz kalma, kalıtım, aşırı sigara tüketimi, az su içmek, uykusuzluk, kansızlık, böbrek hastalığı, kalp hastalığı, demir eksikliği, vücudun fazla su tutması ya da su kaybı, aşırı tuz tüketimi, gibi çok sayıda neden gözaltındaki morluğa yol açabilmektedir.

    Neler yapabiliriz?
    Su tüketimini arttırmak, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek, göz çevresini güneşten koruyarak, göz çevresi kremi kullanmak, balık yemek, tuzu azaltmak, düzenli ve yeterli uyku uyumak. Üzüm çekirdeği ekstresi, C vitamini ve diğer antioksidanlar kılcal damarların güçlenmesine ve cildin gelişmesine yardımcı olur. Bunlardan yararlanın.

    Gözaltı morlukları için bitkisel tedaviler:
    Papatya çayı ya da lavanta çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın. Göz kapaklarınıza uygulayın. Ayrıca muhakkak 25 yaşından itibaren göz çevresi için krem kullanılması gerekir...

    Avokado yağı
    Bunun yanı sıra her zaman tercihim olan doğal bakım önerim ise göz çevresi için avokado ve buğday yağıdır…
    Bu karışımı dıştan içe doğru hareketlerle ve çok nazik bir şekilde göz çevresine sürmelisiniz…
    Onun dışında yoğurdun suyunu düzenli olarak sürmek, elma kabuğu koymakta faydalıdır.

    Ebegümeci terapisi
    Bir tutam taze ebegümeciyi havanda ezin, içine bir elmanın suyunu ekleyin. Karışımı gazlı bez arasına koyup, göz çevrelerinizde 20 dakika bekletin. Bir de bol bol maydanoz ve taze nane tüketin.

    Rezene terapisi
    Bir bardak kaynatılmış rezene çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp göz kapaklarınıza yerleştirin ve 15 dakika bekleyin.

    Elma terapisi
    Elmayı rendeleyip suyunu sıkın. İçerisine bir tatlı kaşığı Türk kahvesi koyup gazlı bezin arasına yerleştirip sorunlu bölgelere uygulayın. Bu uygulamayı haftada üç gün tekrarlayın. Ancak bu bir sağlık sorunu da olabilir. Bu yüzden doktora görünmenizde fayda var.

    Zambak kürü
    Zambak, papatya, ıhlamur ve lavanta çaylarıyla yapılan güzellik kürleri gözlerdeki yorgunluk, şişlikleri ve morarmaları gideriyor. Bunun için örneğin bir tutam ıhlamuru 1 çay fincanı kaynar suya ilave edip 10 dakika bekletin. Süzüp soğumaya bırakın. 2 makyaj pamuğunu çaya batırıp göz kapaklarınıza uygulayın. 10 dakika bekleyip, yıkayın.




    Gözaltı Morluğunun nedenleri ve tedavisi Yorumları