yemeklerden hemen sonra yapılmaması gereken 7 şey!!!   Konuyu açan: Henna   İlk Mesaj: 03-21-2009 (22:44)   Son Mesaj: 03-25-2009 (00:33)    Cevap: 3    Gösterim: 625  

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen el_feta
  • 1 gönderen altun

    03-21-2009

    yemeklerden hemen sonra yapılmaması gereken 7 şey!!!

    1. Sigara içmeyin: Tabii aslında en iyisi/en doğrusu hiçbir zaman içmeyin. Ama henüz bırakamamışsanız, bari yemeklerin akabinden içmeyin. Uzmanlarca yapılan deneyler, yemeklerden hemen sonra içilen bir sigaranın 10 sigaraya eşdeğer olduğunu kanıtlamıştır. (Kanser olma riski daha yüksek.)

    2. Hemen meyve yemeyin: Yemeklerin peşinden yenen meyveler midenin havayla davul gibi şişmesine sebep olur.

    3. Çay içmeyin: Zira çay yaprakları yoğun asit içerir. Bu madde, tükettiğimiz gıdalardaki proteinin hazmını zorlaştırıyor.

    4. Kemerinizi gevşetmeyin: Yemekten sonra kemeri gevşetmek kolaylıkla bağırsak düğümlenmesine ve tıkanmasına sebep olabilir.

    5. Banyo yapmayın: Banyo yapmak ellerdeki, bacaklardaki ve vücuttaki kan akışını/dolaşımını hızlandırır, böylece mide çevresindeki
    kan miktarı bu durumda azalır. Bu da midemizin sindirim sistemini zayıflatır.

    6. Yürümeyin: İnsanlar çoğu zaman, yemeklerden sonra 100 adım yürümek 99 yaşına kadar yaşamanızı sağlar derler. Gerçekte bu doğru değildir. Yemeğin hemen ardından yürümek sindirim siteminin aldığımız gıdalardan besinlerin emilimini engeller.

    7. Hemen uyumayın: Aldığımız gıdalar yeterince sindirilemez. Bu durum bağırsağımızda gastrit ve enfeksiyona öncülük eder




    yemeklerden hemen sonra yapılmaması gereken 7 şey!!! Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-21-2009, 23:58

    --->: yemeklerden hemen sonra yapılmaması gereken 7 şey!!!


    olur...ama ben hala hastayım.. bal ve ıhlamur da fayda etmedi
    Henna bunu beğendi.
    el_feta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) el_feta

      Permalink - Mesaj no 2  03-22-2009, 00:09

    --->: yemeklerden hemen sonra yapılmaması gereken 7 şey!!!


    h m m...B planı... o zaman kimyasallar ...

    yada sıkı durun inşAllah seviyorsunuzdur..

    her gün bol sarmısaklı yoğurt yiyin...cidden.

    eğer viral bir enfeksiyon ise ilaç verilmez..bakteriyel ise antibiotiklere yol görünmüş...
    ************************************************** *****************
    Gribe karşı bunu tüketin

    Tarihten günümüze kadar birçok hastalıkta kullanılan sarmısak ve zencefil birçok hastalığa deva oluyor...
    Mısır'da, 7 bin yıl önce piramitlerin yapımında çalışanlara sağlıklarını korumak için verildiği bilinen sarmsak, özellikle nezle, grip, boğaz ağrısı ve burun iltihabına iyi geliyor. Zencefil ise kansere karşı koruyucu etkisinin bulunduğu belirtiliyor.

    Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mihriban Korukluoğlu, son yıllarda antimikrobiyal özellikler taşıyan baharat ve tıbbi bitkilerin üretimlerinin arttığını söyledi.

    Türkiye'de halen tedavi amaçlı kullanılan 1500'ün üzerinde bitki olduğunu ifade eden Korukluoğlu, şu bilgileri verdi:

    ''Sarmısağın antimikrobiyal özelliği eskiden bu yana bilinmektedir. 7 bin yıl önce Mısır piramitlerinin yapımında çalışanların sağlıklarını korumaları için her gün sarımsak verildiği bilinmektedir. Orta çağda salgın hastalıklardan korunma amacıyla kullanılan sarmısağın, ezilerek 2. Dünya Savaşı'nda Rus askerlerinin yaralarına konması bu ürünün tarihi hakkında önemli bilgiler vermektedir. Antimikrobiyal, antiviral ve antiparazit etkisi bulunan sarmısağın, nezle, grip, boğaz ağrısı ve burun iltihabına iyi geldiği bilinmektedir.''

    Özellikle kekiğin halk arasında çoklukla etli yemeklerde lezzet verici olarak kullanıldığını belirten Mihriban Korukluoğlu, bu ürünün gıda bozucu mikroorganizmalara karşı da güçlü bir katkı maddesi olduğunu söyledi.

    Adaçayı ve karanfilin özellikle boğaz ağrısına neden olan virüsler ile enfeksiyonların ve ağız içindeki zararlı mikroorganizmaların gelişmesinin engellenmesinde yararlanılan çok önemli iki baharat olduğunu anlatan Korukluoğlu, şunları kaydetti:

    ''Zencefilin ise antibakteriyel, antioksidatif, antiviral ve antitümör etkisi bulunuyor. Antitümör etkisi kansere karşı koruyuculuğunu gösteriyor. Antiviral ise virüs kaynaklı hastalıklara karşı iyi geldiğini ortaya koyuyor. Ancak baharat ve tıbbi bitkilerin etki mekanizmaları birbirinden farklıdır. Özellikle herhangi bir ilaçla olası olumsuz etkileşimin olmaması için dikkatli ve kontrollü kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.''
    Konu Henna tarafından (03-22-2009 Saat 00:13 ) değiştirilmiştir..
    Henna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Henna Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 3  03-25-2009, 00:33

    --->: yemeklerden hemen sonra yapılmaması gereken 7 şey!!!


    el_feta´isimli üyeden Alıntı
    olur...ama ben hala hastayım.. bal ve ıhlamur da fayda etmedi

    geçmiş olsun....
    hepsi tamamda yemekten sonra cay içilmeden olurmu
    el_feta bunu beğendi.
    altun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) altun