Kilo vermek isteyenler icin   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-24-2008 (01:53)   Son Mesaj: 11-24-2008 (01:54)    Cevap: 1    Gösterim: 1482  

    11-24-2008

    Kilo vermek isteyenler icin

    Kilo vermek isteyenler icin
    Mevcut sistemde yapılan kalori hesapları gibi; kilo vermek için alınan kalorinin yakılan kaloriden az olması gerektiği veya harcanan kalori miktarı ile alınan kalori miktarının farklı şekillerde formüllenerek çıkan sonuca göre tavsiyelerde bulunulur (bunun için çok değişik hesaplama şekli vardır ve çoğunlukla birbirini tutmaz). Ve bu yöntemle her zaman bazal metabolizma için gereken kalori ile, alınan kalori arasındaki fark kadar kilo verileceği anlamına gelmez. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Özellikle; kilo verme esnasında oluşan vücut direnç noktalarım ve bu direnç bölgelerinde ne kadar beklenmesi gerektiğin!, sürelerim çok iyi bilmeden ve vücut ayar mekanizmasını dikkate almadan, kalori hesabı yaparak kilo vermeye çalışan insanlar bir süre sonra hiçbir şey yememeleri, hatta sadece su içmelerine rağmen (su içsem yarıyor kavramı buradan çıkıyor) tartıda kilo veremediklerini ifade ederler. Bunun en temel sebebi ise; işte bu direnç ve ayar noktalarıdır. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Şimdi gelelim dirençlere ve vücut ayar mekanizmasına; Tamamen doğal bir sürecin sonucu vücudun alışık olmadığı bir direnç ve beynin bedenen değişime henüz tam olarak hazır olmamasından dolayı, bedenin geçici sürelerde kilo vermeye karşı direnç göstermeye çalışmasıdır. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Vücut ayar noktası ise; metabolizmanın kendini korumaya yönelik mevcut düzen ve alışkanlıklardan farklı bir sürece girdiğiniz için "ne oluyor kıtlık mı var?" dercesine siz az kalori alsanız dahi, normal yaptığınız işleri eskiden olduğundan daha az kalori ile idareli yapar hale gelmesidir. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Her iki durumda da, vücut; bazen belli kilolarda direnç gösterir ama bedenin ve zihnin bir bütün olarak bu değişik süreçte olduğunu anladığında, zayıflama sürecinde olduğunuzu, bunun içinde hedef e uyumlu yaşadığınızı hissettiğinde, kendini bırakır ve bir alt direnç kadar daha hızlı kilo kaybı sağlamaya başlar. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Burada bilinmesi gereken şey, bu kilo kaybım göremediğiniz süreçlerde neyi ne kadar bekleyeceğin! bilmek ve bu süreçlerin farkına vararak, yaşananların doğal bir süreçten kaynaklandığım anlamak, sabır ve farklı bir dayanma gücü ile aşılacağım keşfetmektir. Çünkü her şeyin bir sebebi varsa eğer, çözüm ayrıntıları iyi okuyabilmekte saklı olacaktır. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Ve ben de tam hedefe varacakken geri dönenlerden olurdum. Bütün bu bilgilerin İşığında; siz de tam hedefe varacakken geri dönemlerden mi olacaksınız, yoksa bu yaşanan direnç ve ayar noktalalarının çok doğal bir süreç olduğunu kabul ederek hedefe tam uyumlu ve kararlı bir şekilde zayıflamaya devam mı edeceksiniz? (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Kalori hesabı kavramı bildik tanımlamaları ile kesinlikte çarpıtılmıştır ve yanlış sonuçlara dayandırılmıştır. Günümüzde etiketlerin üzerindeki kalori değerleri miktarlara göre hesaplanmış verilerdir. Oysaki hesaplama gıdaların sindirimi başladıktan sonra, oluşturacağı kalori değerine göre yapılmalıdır. Aynı önemde ikinci bir nokta ise, alınan kalorinin protein, yağ ya da karbonhidratlar hangisinden sağlanmış olduğu da, sindirim sürecinde açığa çıkaracağı enerji değeri açısından farklı bir hesaplama gerektirecektir. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Çünkü etiket rakamları ile aynı miktardaki kalori değerleri, vücut uzerinde farklı etkiler yapmakta ve zannedilen sonucu vermemektedir. Üstelik bir de bugünkü şekliyle, vücut ayar ve direnç noktalarım hesaba katmayan kalori hesaplamaları içeren yöntemler söz konuşu ise, zayıflama çabaları; başarısız sonuçların başlangıç süreçlerinden başkaca bir noktaya da ulaşamaz. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Dolayısıyla, hiçbir zaman kalori hesabına göre zayiflamaya kalkmamalı ve zayıflamada kalori saymaktan çok; alınan gıdalar bizde uyandırdığı hislerin bilincinde, kendimizi en iyi hissettirecek besinlerle açlık hissini kontrol ederek yediklerimize özen göstermeliyiz. Besinlerin kalori miktarım bilmeli, dikkat etmeli ama bazal metabolizma ve gıdalardaki kalori hesapları ile zayıflamaya kalkmamalıyız. Bu formüllere takılıp kalmak bizi zayıflatmaz sadece kendimize olan güvenimizi baltalar. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )




    Kilo vermek isteyenler icin Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  11-24-2008, 01:54


    Günümüzde; dengeli ve sağlıklı beslenme tavsiyeleri adı altında, "Sık-Sık Ye Az-Az Ye" gibi, tamamen ideal kilosuna sahip aşırı yağ rezervleri bulunmayan kişilerin, daha gerekli olarak değerlendirebilecekleri tavsiyeleri; kilosundan rahatsızlık duyan, zayıflamaya çalışan kişilere de uygulanabilir göstermek büyük haksızlıktır. Bu şekilde tavsiyelerde bulunulması; bence son derece sakıncalıdır ve kişiyi devamlı bir şeyler tüketmeye yöneltmektedir. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Son alınan öğünler tadımlık da olsa, bazı kimyasallardan dolaylı olarak, aşın açlık hissi yaşatarak hem devamlılığı aksatır, hem de yedikçe acıkan, acıktıkça yiyen bir kısırdöngü ile zayıflama programlarım sabote eder. Bunu tavsiye eden uzmanlar; günümüzde uygulanan diyetlerde "sık-sık ye, az-az ye" kavramım şu mantıkla dile getirmektedirler. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Bazal metabolizmanın çalışması için; vücudun enerjiye ihtiyacı vardır. Eğer biz sık- sık devamlı enerji verecek bazı gıdalar tüketirsek, metabolizmanın daha hızlı çalışarak daha çok kalori yakacağı düşünülmektedir. Evet, doğrudur. Metabolizma daha çok çalışır, kalori yakar ama ancak ve ancak son alınan gıdanın enerjisi kadar kalori yakılır. Bu "sık-sık ye, az-az ye" kavramının mevcut stoklara bir faydası kesinlikle yoktur. Tamamen ideal kilosuna sahip insanlar için geçerlidir. Kilo sorunu yaşayanlar için değil.Üstelik hangi tür gıda ve içeriklerden enerji sağlandığı da, kalori hesaplamalarım etkilemektedir. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Tekrar tekrar üstüne basarak söylemek istiyorum ki, mevcut düzendeki benzer tavsiyelerin hepsi sadece ve sadece formda kalmak ya da mevcut kilomuzu korumak için yapılabilecek tavsiyelerdir. Kilolu insanların zayıflaması mümkün olmadığı gibi, moral olarak da takıntılara yol açmaktadır. Şimdi kendi dünyamızdan küçük bir örnek verelim. Bu yöntemi denemeye çalışmış olanlara hiç yabancı gelmeyecektir. Günlük 3 ana öğün olan yemek zamanımızı, sık sık ve az yemek üzere 6 öğüne çıkardığımızı varsayalım. îster tam gün bir işte çalışalım, ister evde olalım, ister öğrenci olalım, ister sadece ergen bir çocuk fark etmez, insanlar günlük yaşamlarında bedenen, beynen bazen ikisi beraber sürekli bir şeyler yapar haldedirler. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Bedenin ve beynin aynı anda istirahatte olduğu uyku bile bir eylem sonucudur. Sonuçta gün içinde iş, okul, ev, sosyal ilişkiler derken birçok ortam içinde oluruz. Günde 3 öğün olarak yiyebildiğimiz yemeklerin saati bir hafta boyunca çoğunlukla birbirini tutmayan saatler olacaktır. Yaşam, teknoloji ile birlikte hareket kabiliyetimizi azaltsa bile bir yerlere yetişme, geç kalma, erken davranmak zorunda olma gibi, bir dolu yetersizlik duygusu yükler bizlere. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Teknoloji hayatımızın her alanında hızla ilerliyor ve bizde Bir şeylere yetişmeye çalışıyoruz. (Haydi bir an öncenin, yemek karşılığı değil midir Fast-Food zaten?) Uzun yıllardır, insanlar zaten düzenli yenilen öğlen yemeklerini falan unuttular. Yemeklerin saatleri değil sadece adları kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği olarak kaldı. Çoğunlukla bunlarda brunch, ikindi kahvaltısı gibi değişik saatlere kayan öğünler haline geldi, akşam yemeklerim ise gece 21.00'den, 22.00'den önce yemek de pek mümkün olmuyor. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Şimdi böyle bir düzen içinde yaşamak zorunda olan bir insana diyette olma mantığındaki zaman kavramı ile günde 6 kez yemek yemeyi düşünmesin! öneriyorsunuz. Kabul, diyelim ki kilo vereceğiz diye başladık. Uçunda zayıflamak var ya her şeyi uygulamaya razıyız tabi ki. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    îlk birkaç gün, belki bir hafta bu sisteme bağlı kalmaya zorladık kendimizi. Ama sonrasında kaymalar kaçınılmaz olacak, bir toplantı ya da bir görüşme, çocuğun okulu, sınavlar ve daha kişisel bir çok etkenle bunu uygulamak imkansız hale gelecek, inatla uygulamaya çalışanlarımızın ise her saati saymaya, hesaplamaya başladıklarına şahit olacaksınız. Ve bir müddet sonra bu sayma işlemi de takıntı haline dönüşecek. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Özellikle sayma odaklı zayıflama ile ilgili yapılan bazı bilimsel testler son derece çarpıcı sonuçlar ortaya koymaktadır. Kilo ile mücadele ederken kalori sayan, çıktığı merdiveni sayan, lokmalarını sayan saatlerin! sayan, şişman birçok insanda saymak üzerine bir saplantı oluştuğu gözlemlenmiştir. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Geçen zamanla birlikte, bu insanlar büyük bir bölümü yoldaki ağaçlardan, gazetedeki haberlerin kelime kadar, günlük yaşam içinde karşılaştıkları her objeyi sayan makineler haline gelmişlerdir. Ve bu algı bozukluğu öyle kolay kolay geçirilebilen bir takıntı olarak kalmamış, ciddi tedaviler de gerektirmiştir. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Her fırsatta aynı şeyi tekrarlıyorum. Ben bunu beynime kazıdım, sizlerin de kesinlikle atlamasını istemiyorum. Ruh ve beden her zaman beraber hareket eder. Bedenimizde olan her şey ruhumuzu, ruhumuzda olan herşey de bedenimizi etkiler. Günlük yaşam rutininize uymayan bir yöntem asla başarılı olamaz. Ve sadece yöntem için, günlük yaşam biçiminizi değiştirmeye kalkmak da asla kalıcı olamaz. Aynen ruh ve bedenin birlikte hareket etmesi gereği gibi, bu ikisi arasında da denge kurulması gerekir. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Kilo problemi olan insanlar çok iyi bilirler. Bedeninize uymayan bir kıyafeti alıp, genişleterek giymek, bedeninize uyar hale getirmek demek olmuyor. Ruhunuz bu görselliği reddediyor ve hala o kıyafetin bedeninize uymadığım düşünüyorsunuz. Zayıflamak için de aynı örnekten yola çıkabiliriz. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Bedeninize; az-az ye, sık-sık ye komutunu verebilirsiniz ama ruhunuz ve iç dünyanız bunu reddediyorsa; ya durmadan yemek düşünmeye başlar,, ya sayma takıntısına yakalanır ya da bir gün pes .eder, su başa dönersiniz. Unutmayın ki, sizler mevcut kilonuzu korumaya çalışmıyorsunuz, sizler bedenine ağır gelen fazla kilolarınızdan kurtulmaya aşıyorsunuz. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Sonuç olarak; hangi dönemde ne tür tavsiyeler vereceğimize dikkat Beli ve insanları devamlı tüketime sevk edecek, yeni yeni damak di oluşturacak sürekli yiyecek takıntılı bir ruh haline sokacak her türlü yöntemden vazgeçmeliyiz. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )

    Şişman insanın problemi; sık ya da çok yemesi değil, sık acıkma hissi yaşayıp çok doygunluk hissi yaşamak istemesinden kaynaklanmaktadır. Ruhun doyurulması için bedenin aracılığıdır bu. halde az ye sık ye değildir formül. Tüketimi az düşün, ruhunda sık doygunluk hisset olmalıdır. Bu da ancak zaman, sabır, biraz mücadele ve biraz da bilgi gerektirmektedir. (kilo verme, hızlı kilo verme, kolay kilo verme, acil kilo verme, kilo kontrolü, Diyet, çabuk kilo verme , zayıflama )
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum