Birde Moral Vereyim Size...   Konuyu açan: Henna   İlk Mesaj: 11-20-2008 (22:26)   Son Mesaj: 11-21-2008 (05:15)    Cevap: 1    Gösterim: 1187  

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen Henna
  • 1 gönderen safinaz

    11-20-2008

    Birde Moral Vereyim Size...

    moral bozukluguna KARŞI 10 GIDA !!!!!


    balık: Araştırmalar, dünyada deniz kıyısında yaşayanların genellikle daha mutlu olduklarını gösteriyor. Bunun nedenlerinden biri tabii ki denizin insanları ferahlatması, diğeri de deniz kıyısında yaşayanların sık sık deniz balığı yemesidir. Araştırmalarda deniz balıklarında bulunan Omega-3 yağ asidinin moral bozukluğu tedavisi için kullanılan ilaçla benzer işleve sahip olduğu, beynin serotonini salgılamasını artırabileceği ortaya çıktı.

    2. Muz: Muzdaki alkaloit adlı madde, insanın moralini yükseltir.

    3. Greyfurt: Greyfurtta bulunan yüksek miktardaki C vitamini, vücudun direnme gücünü ve baskıya karşı direnme gücünü artırır.

    4. Kepekli ekmek: Karbonhidrat, serotoninin artmasına yardımcı olur. Araştırmacılar bunun için de insanların hamurlu yemekleri moral bozukluğu tedavisi için kullanılan ilaç olarak yemelerinin bilimsel olduğunu kaydetti.

    5. Ispanak: Araştırmacılar, folik asit eksikliğinin beyindeki serotoninin azalmasına ve moral bozukluğuna yol açtığını ortaya çıkardı. Ispanak, içerdiği zengin folik asitle ün kazandı.

    6. Kiraz: Kiraz, Batılı doktorlar tarafından doğal aspirin olarak niteleniyor. Kirazda bulunan antosiyanin adlı madde mutluluk duygusu yaratabilir.

    7. Sarımsak: Ağzın kötü kokmasına neden olan sarımsak, insanın moralini düzeltme işlevine sahiptir.

    8. Kabak: Kabağın iyi moralle ilişkili olmasının nedeni, zengin B6 vitamini ve demir içermesidir. Adı geçen iki besin vücutta stoklanan kan şekerinin glikoza dönüşmesine yardımcı olur. Glikoz ise beyindeki tek yakıttır.

    9. Düşük yağlı süt: Araştırmalar, kalsiyumun insanın daha kolay mutlu olmasını, daha az gerilmesini ve daha az huzursuz olmasını sağladığını gösterdi. Günlük yaşamda kalsiyumun en iyi kaynağı süt, yoğurt ve peynirdir. Bunlardan düşük yağlı ve yağsız süt ise daha çok kalsiyum içerir.

    10. Tavuk eti: Araştırmacılar deneye katılanların 100 miligram selenyum yedikten sonra morallerinin daha iyi olduğu sonucuna vardı. Selenyumun kaynaklarından biri de tavuk etidir.

    sukrucan bunu beğendi.



    Birde Moral Vereyim Size... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  11-21-2008, 05:15


    Çikolata ve çilek de iyi gelir,mutlu eder
    Henna bunu beğendi.
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz