Sağlıklı yaşam için her gün pedal çeviriyorlar   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 07-04-2013 (18:12)   Son Mesaj: 07-04-2013 (18:12)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    07-04-2013

    Sağlıklı yaşam için her gün pedal çeviriyorlar

    Sağlıklı yaşam için her gün pedal çeviriyorlar
    Sağlıklı yaşam için her gün pedal çeviriyorlar

    Kırşehirli bisiklet severler, sabahın ilk ışıklarıyla pedal çevirmeye başlıyor. Her sabah yaptıkları sporla güne daha dinç başlayan Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü (BİDOS) üyeleri, günün stres ve yoğunluğunu atmak için pedal çeviriyor.

    Kırşehirli bisiklet severler, sabahın ilk ışıklarıyla pedal çevirmeye başlıyor. Her sabah yaptıkları sporla güne daha dinç başlayan Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü (BİDOS) üyeleri, günün stres ve yoğunluğunu atmak için pedal çeviriyor. BİDOS kulübü üyeleri 3 yıldır her sabah yaptıkları etkinliklerle hem şehri daha iyi tanıma fırsatı buluyor hem de doğayla iç içe spor yapıp sosyalleşiyorlar. BİDOS Kulübü Başkanı Serkan Altuk, en uygun sağlıklı yaşam modellerinden biri olan doğa sporunu yaşatmaya ve yaymaya çalıştıklarını söyledi.

    Serkan Altuk, spor faaliyetlerini hafta içi kısa turlar ve hafta sonu uzun turlar olarak gerçekleştirdiklerini belirterek, ?Hafta içi sabahları erken saatte güneş doğarken 05.45'te toplanıyoruz, 06.00 gibi hareket ediyoruz. Aşağı yukarı 15-20 kilometrelik sabah turlarımız oluyor. Turumuz bittiğinde beraberce kahvaltımızı yapıyoruz sonra herkes duşunu alıp işlerine gidiyor. Yani kısıtlı bir zamanda sporumuzu yapıyoruz kendimize fırsat yaratıyoruz. Tabiki bu turlar çok keyifli geçiyor, her meslekten arkadaşlarımız var turlarımızda. İnsanlar öncelikle kilo probleminden kurtulmak için geliyorlar ama olayın o olmadığı sonra ortaya çıkıyor.

    Sabah turları sayesinde sosyalleşiyoruz, zihinsel açıdan daha rahatlıyoruz, bisikletin bu tip etkileri var. Bizler yaz kış demeden bu sporu yapıyoruz. Kırşehir olarak Türkiye'de ilk ve tek bu. Sabah 30 tane bisiklet kullanan adam pedal çeviriyor, sabah saatlerinde bu anlamda çok mutluyuz. Bizim misyonumuzun güvenli bisiklet sürüşü olduğunu belirtmek istiyorum, öncelikle kask kullanımının çok önemli olduğunu, silikonlu eldivenler kullanılması gerekiyor, özellikle çocuklarımız. Bisiklet seçiminin iyi yapılması, hangi amaçla nerde kullanılacağı iyi tespit edilmeli.? diye konuştu.

    Kulüp üyesi Doktor Gökhan Kabaçam da bisiklet sporuyla stres atarken aynı zamanda sağlıklı vücutlara sahip olduklarını söyledi. Her sabah yaz kış demeden beraber arkadaşlarla tura çıktıklarını vurgulayan Kabaçam, şunları kaydetti: ?Hemen hemen 2 yıldır Kırşehir'deyim. 2 yıldır da BİDOS'un üyesiyim. Her sabah yaz kış demeden beraber arkadaşlarımızla tura çıkıyoruz. Eksi 10, eksi 20'lerde bile bisiklet sürdüğümüz günler oldu. Ve hepimiz ortalama 5 kilogram verdik. Strsimizi atıyoruz. Çağın hastalıkları olan kardiyovasküler hastalıklar hatta kanser bile stresli bünyelerde daha fazla görülüyor. Bisiklet gibi hem doğayla bütünleştiğiniz hem sosyalleştiğiniz sporda bu tip hastalıkların önlenmesi çok önemli rol oynuyor. Bizler bisiklet sürerken öncelikle kendimizi de korumalıyız. Kask ve eldiven bu işte çok önemli rol oynuyor. Çocuklarımıza bu işi alışkanlığı kazandırdığımız aşamadan itibaren bunları mutlaka almalıyız. Çok ucuz malzemedir ama hayat kurtarır."

    Lise birinci sınıf öğrencisi Ayhan Şahan (15) da bisiklet sürmenin derslerinde çok faydası olduğunu söyledi. Ayhan, ?Pedal çevirmenin stres atmada çok faydası oluyor. Arık derslerimde daha başarılıyım. Burdan arkadaşlarımıza da tavsiyem, bisiklet kullanırken kasklarını ve eldiven kullanmalarını kesinlikle tavsiye ediyorum. Sabah erkenden kalktığım için daha dinç oluyorum. Herkese bu sporu tavsiye ediyorum.? dedi.

    Kırşehir Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü öğretmeni olan Atilla Sönmez ise bu spora önce kilo vermek için başladığını, bunda da başarılı olduğunu belirtti. Sönmez, eğitimci olarak anne babalara şunu tavsiyelerde bulundu: ?Sadece çocuklarımızı ders çalışın diyerek değil, spor yapın, bisiklete binin, stresi atı,n daha başarılı olun sloganıyla yaklaşmlarını istiyorum. Bisikletin bir karne hediyesi olduğunu düşünüyoruz her zaman ama aslında bisikleti önce alın karnenin iyi olacağını göreceksiniz diyebilirim. Bisikletin en önemli faktörlerden birisi çevreyi kirletmiyor, hava kirliliği yok, gürültü kirliliği yok, park sorunu yok, çok faydalı bir araç, herkese tavsiye ediyorum.?

    Kaynak: CİHAN





    Sağlıklı yaşam için her gün pedal çeviriyorlar Yorumları