Sürücülere kalp krizi uyarısı   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 06-26-2013 (19:20)   Son Mesaj: 06-26-2013 (19:20)    Cevap: 0    Gösterim: 569  

    06-26-2013

    Sürücülere kalp krizi uyarısı

    Sürücülere kalp krizi uyarısı
    Sürücülere kalp krizi uyarısı

    Uzmanlar, " sıcak havalarda sıvı alımının yetersizliği nedeniyle kalbe gelen kan miktarının azaldığını belirterek, Kalp rahatsızlığı bulunmayan insanlar için bile sıcak havada sürekli araç kullanmak çok da uygun değil" dedi.

    Uzmanlar, " sıcak havalarda sıvı alımının yetersizliÄŸi nedeniyle kalbe gelen kan miktarının azaldığını belirterek, Kalp rahatsızlığı bulunmayan insanlar için bile sıcak havada sürekli araç kullanmak çok da uygun deÄŸil" dedi. Abant Ä°zzet Baysal Ãœniversitesi (AÄ°BÃœ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Ãœyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Öztürk,Â*yaz tatilinde birçok insanın uzun yola çıkacağını ifade ederek, uzun yola çıkan tatilcilerin en fazla 2 saatte bir mola vermeleri gerektiÄŸini söyledi.

    Öztürk, sıcaklık nedeniyle vücudun sıvı kaybedeceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

    "Hava sıcak olduğu için özellikle 2 saat ya da 90 dakika yol gittikten sonra 5 ya da 10 dakika mola vermek gerekir. Bu, uzun yolculuklarda çok önemli. Sıcak havalarda terleme ile vücut sıvı kaybına maruz kalıyor. Sıvı alımının yetersizliği nedeniyle kalbe gelen kan miktarı azalacağından pompalanan kan miktarı da azalıyor. Bunun sonucunda tansiyon düşüklüğü ortaya çıkacak, bu da dikkat eksikliği, baş dönmesi gibi semptomlara yol açacağından yolculuk değişik kazalarla sonuçlanabilir.

    Kalp rahatsızlığı bulunmayan insanlar için bile sıcak havada sürekli araç kullanmak çok da uygun değil."

    "Kalp krizi geçirmek için damar tıkanıklığı olması gerekmiyor" diyen Öztürk, "Kalp krizi geçiren insanlara bakıldığında çoğunda ciddi manada damar tıkanıklığı yok. Stres, sigara, sıcak hava, soğuk hava gibi onu aktive edecek durumlar geliştiği zaman damarda pıhtı kümelenmesi ortaya çıkıyor. Dolayısıyla hiçbir belirtisi olmayan insanlar da kalp krizi geçirebilir. Hava sıcaksa ve hastamız sigara içiyorsa, yolda giderken de kalp krizi geçirmesine neden olabilir" şeklinde konuştu.

    Kaynak: AA





    Sürücülere kalp krizi uyarısı Yorumları