'Güneşi sevin ama etkin korunun'   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 05-19-2013 (18:14)   Son Mesaj: 05-19-2013 (18:14)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    05-19-2013

    'Güneşi sevin ama etkin korunun'

    'Güneşi sevin ama etkin korunun'
    'Güneşi sevin ama etkin korunun'

    Eczacılar, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunma ve ışınlardan sağlıklı yararlanma bilincini geliştirmek için "Güneşi sevin, etkin korunun" kampanyası başlattı.

    Eczacılar, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunma ve ışınlardan sağlıklı yararlanma bilincini geliştirmek için "Güneşi sevin, etkin korunun" kampanyası başlattı. Projeleriyle koruyucu sağlık hizmeti ve kronik hastalıkların yönetimine katkı sağlayan Etkin Eczacılık Derneği üyeleri, yaz boyunca sürecek kampanya ile güneş ışınlarının hangi ilaçlarla etkileşime girdiğinde zarar vereceği konusunda halkı bilinçlendirmeyi hedefliyor.

    Etkin Eczacılık Derneği, iki yıldır diyabet riskine ve sigaranın zararlarına dair üye eczanelerde broşür, afiş ve danışmanlık hizmetiyle sağlıklı toplum bilinci için çalışmalar yapıyor. Derneğin Başkanı Ecz. Ayşegül Yıldız, eczacılık mesleğinin sadece ilaç sağlayıcı rolü olmadığını belirterek, "Eczacılar en kolay ulaşılabilen sağlık profesyonelleridir. Bu durum bizlere koruyucu sağlık hizmetlerinde ve kronik hastalıkların yönetilmesinde akıllı ilaç kullanımı ve danışmanlığı sorumluluğunu da yüklüyor. Sağlıklı toplumun, daha hastalıklarla tanışmadan yaratılacağına inanıyoruz" dedi.

    GÜNEŞTEN DOĞRU YARARLANMAK ÖNEMLİ

    'Güneşi sevin, etkin korunun' temalı yaz kampanyasını Türkiye'nin birçok şehrindeki üye eczanelerde başlattıklarını söyleyen Yıldız, "Bazı antidepresanlar, antibiyotikler, doğum kontrol ve hormon ilaçları, D vitamini ve kalsiyum mekanizması üzerine etkisi olan güneş ışınlarına karşı hassasiyetlere ve cilt lekelenmelerine yol açıyor. Güneş koruyucusu yaşa ve cilt rengine göre seçilmeli ki yaşlanmanın izleri azaltılsın. Çünkü güneşten gelen UVB ve UVA ışınları cildin erken yaşlanmasına ve DNA hasarına yol açmaktadır. Güneş ışınlarının olumsuz etkilerinden; güneş koruyucular, şapka ve akıllı ilaç kullanımıyla korunabilirsiniz. Sadece yaz aylarında değil, dört mevsim korunmak gerekiyor. Bu bilgiler üye eczacılarımız tarafından halkla birebir paylaşılıyor. Bu konuda bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.





    'Güneşi sevin ama etkin korunun' Yorumları