Gurbetçi Niko'nun çifte mutluluğu   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 05-17-2013 (18:15)   Son Mesaj: 05-17-2013 (18:15)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    05-17-2013

    Gurbetçi Niko'nun çifte mutluluğu

    Gurbetçi Niko'nun çifte mutluluğu
    Gurbetçi Niko'nun çifte mutluluğu

    Almanya'da gurbetçi olarak yaşayan Niko Gözükpekli, ilk mutluluğunu bir kadından kendisine yapılan kalp nakli ile, ikinci mutluluğunu ise, enfeksiyon riski olduğu için Avrupa'da yapılamayan diş tedavisini İstanbul'da yaptırınca yaşadı.

    Almanya'da gurbetçi olarak yaşayan Niko Gözükpekli, ilk mutluluğunu bir kadından kendisine yapılan kalp nakli ile, ikinci mutluluğunu ise, enfeksiyon riski olduğu için Avrupa'da yapılamayan diş tedavisini İstanbul'da yaptırınca yaşadı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Almanya'da esnaflık yapan Niko Gözüpekli'nin hastalığı ile ilgili ilk sorun 1978 yılında futbol oynarken başladı. Maç oynadığı sırada kalbi duran Gözüpekli, hastanede yapılan müdahaleler sonucu hayata döndü. Bir süre sonra kalp nakline ihtiyaç duyan Gözüpekli, yaklaşık iki yıl önce bir kadından alınan kalple ilk mutluluğunu yaşadı. Kalp rahatsızlığı ile birlikte ağzındaki dişleri de aldıran gurbetçi vatandaş, bu kez beslenme sorunu ile karşı karşıya kaldı.

    Almanya'da diş yaptırmak için onlarca hastane gezen Gözüpekli, enfeksiyon riski sebebiyle dişlerini yaptıramadı. Bunun üzerine Türkiye'ye gelen Gözüpekli, bir televizyon programından gördüğü doktora başvurmayı denedi. Kadıköy'de özel bir muayenehanesi bulunan Dr. İlker Erdoğan'a eşi ile birlikte tedavi olmaya giden Gözüpekli, buradan olumlu yanıt aldı. Önce eşini tedavi ettiren Gözüpekli sonra kendisi implant yaptırma kararı aldı. Enfeksiyon riskine rağmen başarılı bir implant tedavisi olan Gözüpekli şu an çok sağlıklı olduğunu anlattı.

    Almanya'da söz konusu diş tedavisini yaptıramadığını dile getiren Gözüpekli, "Almanya'da bazı dişçilerle görüştüm implant yapılamayacağını söylediler. Her müdahale tehlikeli olduğundan, hatta benim yapılması gereken başka bir ameliyatta var. Hastane müsaade etmiyor. Televizyon izlerken, İlker beyin bir programını seyrettim. Baktım ki yapılan müdahaleler benim hoşuma gitmeye başladı. Kafama yatmaya başladı. Önce hanımı buraya getirdim. Hanımın dişleri de yapılması gerekiyordu." diye konuştu.

    Avrupa'da birçok hastane dolaştığını belirten Gözüpekli, "Senelerce gittiğim doktora gittim güvenemediler. Tehlikeli olduğunu gözü delebileceğini söylediler. Daha iyi bir sistem bulunana kadar beklemem gerektiğini söylediler. Hamına da implant takıldı. Doktora çok güvendim. Bir buçuk evvel geldim. Daha önce hastaneye gittim. Oradaki muayenelerden sonra doktorlar bu işi yapabilir diye onay verdiler. Doktor bey iki diş çekip bir de implant taktı. Hiçbir şey hissetmedim. Çok mutluyum. Dişlerin kalıplarını aldım. Ağzımda bu kadar diş olması beni mutlu etti." ifadelerini kullandı.

    BİR KADININ KALBİ İLE YAŞIYOR

    Bir kadından kendisine yapılan kalp naklini de anlatan Gözüpekli, "İlk gözlerimi açtığımda kalbi nakleden bir doktor geldi. Bir samimi olduğum doktora ne kalbi taktığını sordum. Bana gülerek bayan kalbi taktıklarını söylediler. Nasıl olur? Dedim. Bana hiçbir şey olmayacağını sorun yaşanmayacağını söylediler. Bizim örf ve adetlerimize göre ters düşer ama sonradan doktorlar söyleyince ben hayata da döndüğümü görünce ona dua etmekten başka bir şey diyemeyeceğim. Nur içinde yatsın. Mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu.

    Diş doktoru İlker Erdoğan ise, "Niko beyi fazla yormadık. 5-6 dakika süren bir operasyonla bir gün üst çeneyi yaptık. Yine aynı zamanda alt çenedeki eksiklikleri tamamladık. Yine beslenmesinin devam etmesi için aynı gün geçici diş uyguladık. Dişler yapılana kadar dişsiz kalmasın diye. O şekilde kendisi Almanya'ya döndü. Bir buçuk ay sonra herhangi bir problem olmadı. İmplantlar kaynadı. Hiçbir problem yok." şeklinde konuştu.

    Operasyona girmeden hastanın kısa süreli heyecanlandığını anlatan Erdoğan, operasyonun başarılı geçtiğini, bu durumun kendilerine keyif verdiğini söyledi.

    Kaynak: CİHAN





    Gurbetçi Niko'nun çifte mutluluğu Yorumları