Bu hastanenin tüm çalışanları kadın   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 05-13-2013 (18:16)   Son Mesaj: 05-13-2013 (18:16)    Cevap: 0    Gösterim: 888  

    05-13-2013

    Bu hastanenin tüm çalışanları kadın

    Bu hastanenin tüm çalışanları kadın
    Bu hastanenin tüm çalışanları kadın

    Hiç erkek personel bulunmayan, sadece kadın personel ve doktorların görev yaptığı kadın doğum ve çocuk hastalıkları kapsamında hizmet verecek olan, Via Hospital Selimiye hizmete açıldı.

    Hiç erkek personel bulunmayan, sadece kadın personel ve doktorların görev yaptığı kadın doğum ve çocuk hastalıkları kapsamında hizmet verecek olan, Via Hospital Selimiye hizmete açıldı. Hiç erkek personel bulunmayan, sadece kadın personel ve doktorların görev yaptığı kadın doğum ve çocuk hastalıkları kapsamında hizmet verecek olan, Via Hospital Selimiye hizmete açıldı. 4 bin metrekare alan üzerine kurulu 55 yataklı hastanede 70 kadın çalışan hizmet veriyor. Via Hospital Selimiye, sadece Üsküdar'a değil bütün İstanbul'a hizmet vermeyi amaçlıyor. Hastanenin açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özdeyiş Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve çok sayıda vatandaş katıldı.



    "KADINA POZÄ°TÄ°F AYRIMCILIK YAPTIK"

    Açılışta yapılan konuÅŸmalarda, saÄŸlık hizmetlerinin geliÅŸtirilmesi, daha ekonomik, daha etkin ve hasta haklarının korunarak bu hizmetlerin sunulmasının ÅŸu anda dünyanın da gündeminde olduÄŸu vurgulandı.Â*

    Hastane başhekimi Op. Dr. Serpil Özen, "Sadece kadınların çalışacağı bir konsept yarattık. Ancak erkeklere de hizmet veriyoruz, herkesi kucaklıyoruz." dedi.



    Medyada yer alan bazı eleÅŸtirilerin gerçeÄŸi yansıtmadığını da ifade eden Dr. Serpil Özen,Â*"Belki kadına yönelik pozitif ayrımcılık yaptığımız düşünülebiliyor. Ama biz daha çok kadın doÄŸum ve çocuk hastalıkları üzerine hizmet verdiÄŸimiz için gelen kadın doÄŸum hastalarımızın kendilerini daha iyi hissedebilmeleri için bunu yaptık. Yardımcı personelin, diÄŸer çalışanların kadın olması, bir kadın olarak daha rahatlatır insanı. Genel cerrahi, kulak-burun-boÄŸaz, dahiliye, diÅŸ gibi alanlarda da hizmet veriyoruz ve erkek hasta da kabul ediyoruz, hastalarımızın yarısından çoÄŸu erkek." ÅŸeklinde konuÅŸtu.





    Bu hastanenin tüm çalışanları kadın Yorumları