Günlük en az 2 buçuk litre su içmek şart   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 05-12-2013 (18:12)   Son Mesaj: 05-12-2013 (18:12)    Cevap: 0    Gösterim: 430  

    05-12-2013

    Günlük en az 2 buçuk litre su içmek şart

    Günlük en az 2 buçuk litre su içmek şart
    Günlük en az 2 buçuk litre su içmek şart

    Sıcak havalarda terlemeye bağlı vücut su dengesinin bozulması halsizliğe neden oluyor.

    Sıcak havalarda terlemeye bağlı vücut su dengesinin bozulması halsizliğe neden oluyor. Uzmanlar, terlemeye bağlı su kaybından en fazla yaşlılar, çocuklar, bebekler, şeker, yüksek tansiyon ve şeker hastalarının etkilendiğini belirtiyor.

    Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkan Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, dernek binasında yaptığı açıklamada, sıcak havalarda vücudun su elektrolit dengesinin bozulmasında halsizlik ve yorgunluk hissedilmesinden sıvı gıdalar alınarak sağlanması gerektiğini kaydetti.

    Op. Dr. Canan, sıcak havalarda su kaybının önüne geçmek için günlük en az 2,5 litre su ile bol bol meyve tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. Bozulan su dengesinin yeniden sağlanmasında soda (mineralli soda), ayran ve meyve suyu karışımının faydalı olduğunu anlatan Canan, yazın, kış beslenme alışkanlıklarından vazgeçerek sebze, meyve ve sıvı gıda alımının vücudu canlı tutacağını kaydetti.

    Canan, vücudun su kaybı ile ile ilgili şu uyarılarda bulundu: "Yaz sıcağında vücuttaki aşırı tuz kaybı halsizlik ve yorgunluğa neden olur. Yorgunluk nedeni ile kişi bir iş yapmak istemez. Sürekli kendini güçsüz hisseder. Böyle durumlarda acilen vücut su dengesinin sağlanması gerekir. Sıcak havalarda bol bol sıvı gıda alalım. Yaz meyveleri, adeta sıcak havalarda sıvı gıda ihtiyacını karşılamak için sulu yaratmış. Hiç kimse kışın karpuz yemek istemez. Karpuz ve kavun yaz meyvesidir. Yendiğinde vücuda rahatlık sağlar. Vücuttaki aşırı tuz kaybında yorgunluk ve halsizlikten kurtulmak için meyve suyu ile mineralli suyu karıştırarak içelim. "

    Kaynak: CİHAN





    Günlük en az 2 buçuk litre su içmek şart Yorumları