Organları 5 kiÅŸiye hayat verecek   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 04-26-2013 (18:15)   Son Mesaj: 04-26-2013 (18:15)    Cevap: 0    Gösterim: 583  

    04-26-2013

    Organları 5 kişiye hayat verecek

    Organları 5 kişiye hayat verecek
    Organları 5 kişiye hayat verecek

    Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 38 yaşındaki Ersin Gülten'in ailesi tarafından bağışlanan organları 5 kişiye nakledilecek.

    Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 38 yaşındaki Ersin Gülten'in ailesi tarafından bağışlanan organları 5 kişiye nakledilecek. Biga'da yaşayan Ersin Gülten, 18 Nisan Perşembe günü geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. İlk müdahalesi Biga Devlet Hastanesi'nde yapılan Gülten, daha sonra sevk edildiği Çanakkale Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'ne alındı. Ancak 25 Nisan Perşembe günü Gülten'in beyin ölümü gerçekleşti. Emin ve Necla Gülten çifti, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı.

    Organ bağışı kararının ardından Çanakkale İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Bursa organ nakli koordinatörleriyle temasa geçti. Bu sabah Bursa'dan Çanakkale'ye gelen sağlık ekipleri, ameliyatla Ersin Gülten'in iki böbreğini, karaciğerini ve iki korneasını aldı. Karaciğer ve böbreğin birisi Bursa Acıbadem Hastanesi'nde bekleyen iki hastaya, diğer böbrek ve iki kornea da Uludağ Üniversitesi'nde bekleyen üç hasta nakledilmek üzere götürüldü.

    Â*

    Kaynak: DHA





    Organları 5 kişiye hayat verecek Yorumları