Tüp bebekte ilk şart sabır   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 03-27-2013 (18:14)   Son Mesaj: 03-27-2013 (18:14)    Cevap: 0    Gösterim: 820  

    03-27-2013

    Tüp bebekte ilk şart sabır

    Tüp bebekte ilk şart sabır
    Tüp bebekte ilk şart sabır

    Esenler Belediyesi'nin Avrupa Şafak Hastanesi işbirliğiyle düzenlediği seminerde konuşan Op. Dr. Refahattin Yücel, tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyenlerin çok sabırlı olması gerektiğini söyledi.

    Esenler Belediyesi'nin Avrupa Şafak Hastanesi işbirliğiyle düzenlediği seminerde konuşan Op. Dr. Refahattin Yücel, tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyenlerin çok sabırlı olması gerektiğini söyledi. Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlık Buluşmaları programı kapsamında Avrupa Şafak Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Refahattin Yücel, "Kısırlık Tedavisi ve Tüp Bebek Yöntemleri" hakkında seminer verdi.

    Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminere; çocuk sahibi olmak isteyen çok sayıda aile katıldı. Barkovizyon eşliğinde seminer veren Op. Dr. Refahattin Yücel, merak edilen tüm soruları cevaplayarak tüp bebek konusundaki son gelişmeler hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

    İnsanların dünyaya gelmesi için Allahu Teala'nın takdir etmesi gerektiğini söyleyen Op. Dr. Yücel, "Biz, çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere yardımcı oluyoruz" dedi. Her kadında doğurganlığın farklı olduğunu vurgulayan Yücel, tüp bebekle çocuk sahibi olmak isteyenlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Bu süreçte en çok kadınların stres altında olduklarını vurgulayan Yücel, kadınların bu stresi tek başına yaşayamayacaklarını ve eşlerin birbirlerine destek olması gerektiğini belirtti.

    MÜCADELE EDİN

    Tüp bebekle çocuk sahibi olan ailelerin birçoğunun bu yöntemle çocuk sahibi olduklarını başkalarına söylemekten çekindiklerine dikkat çeken Yücel, " Tüp bebek yöntemiyle sahip olduğunuz çocuklar size ait çocuklar. Bunu saklamanıza gerek yok" diye konuştu.

    Tüp bebek tedavisi gören çiftlerin tedavi sonuç vermediğinde hemen pes etmemesi gerektiğini vurgulayan Yücel, "Kendinizi 3 denemeye zorlayın ve 3 denemeyi de aynı doktor tarafından yapılmasını sağlayın. Kaderinize razı olup evde oturmayın. Mücadele etmek ve çok sabır olmak gerekiyor" dedi.

    Yücel, konuşmasının ardından dinleyicilerden gelen soruları cevapladı. Programın sonunda gerçekleştirilen bir kura çekimi ile seminere katılan bir kadına tüp bebek tedavisi için Avrupa Şafak Hastanesi'nde kullanılmak üzere yüzde 50 indirim kartı verildi.





    Tüp bebekte ilk şart sabır Yorumları