DoÄŸallık ilk tercihiniz olsun   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 03-25-2013 (18:16)   Son Mesaj: 03-25-2013 (18:16)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    03-25-2013

    Doğallık ilk tercihiniz olsun

    Doğallık ilk tercihiniz olsun
    Doğallık ilk tercihiniz olsun

    Kimya Yüksek Mühendisi Kudret LivaoÄŸlu 2007 yılında yayımlanan ‘SaÄŸlıklı Hayat' isimli kitabının ardından ilk etapta ‘sadece' kendisi için geliÅŸtirdiÄŸi doÄŸal kozmetikleri tek tek piyasaya sürüyor. Åžuan hayatınızı kolaylaÅŸtıracak 13 farklı doÄŸal ürün piyasada.

    Kimya Yüksek Mühendisi Kudret LivaoÄŸlu 2007 yılında yayımlanan ‘SaÄŸlıklı Hayat' isimli kitabının ardından ilk etapta ‘sadece' kendisi için geliÅŸtirdiÄŸi doÄŸal kozmetikleri tek tek piyasaya sürüyor. Åžuan hayatınızı kolaylaÅŸtıracak 13 farklı doÄŸal ürün piyasada. Hayatınızda kendiniz ve eviniz için kullandığın kaç ürün var hiç saydınız mı? Peki bunların hemen hemen hepsinde kanserden tutunda alerjik reaksiyonlara kadar bir çok olumsuzluÄŸa kapı aralayan zararlı kimyasallar olduÄŸunu biliyor musunuz? Tabii ki çoÄŸu kiÅŸi etiket arkalarında yazan kimyasalları ve iÅŸlevlerini bilemez. Ama bizim için düşünen, doÄŸal içerikli alternatifler hazırlayarak hem iÅŸimizi kolaylaÅŸtıran hem de bizi bir çok hastalıktan koruyanlar da var.

    Ä°ÅŸte Kudret LivaoÄŸlu da onlardan biri. Türkiye'nin ilk doÄŸal deodorantını üreterek çıktığı yolda bugün çamaşır deterjanından tutun da leke çıkarıcıya kadar bir çok ürünle doÄŸal hayata katkıda bulunuyor. Çünkü ona göre; her meslek sahibinin insanlığa hizmet etmek gibi bir vebali var. Naturalive'in öncelikli amacını ise: "Bazı gıdalar-katkı maddeleri kadar kozmetik ürünlerin de saÄŸlığı olumsuz etkilediÄŸi bilincini oluÅŸturmak ve alternatif doÄŸal ürünlerle insan saÄŸlığını korumak" ÅŸeklinde açıklıyor.Â*

    "Ben çok makyaj yapmam, kozmetik ürünlerle aram iyi değildir" diyenler bile gündelik hayatında sabun, şampuan, diş macunu, deodorant, sıvı sabun, nemlendirici, saç kremi kullanmıyor mu? İşte bu tarz tüketiciler için de bir araştırma yapılmış. Buna göre; en mütevazi insanlar dahi günde ortalama 9 kozmetik ürün kullanarak 126 değişik içeriğe sahip kimyasala maruz kalıyormuş. Zararlı kimyasalların olumsuz etkileri üzerine bir çok çalışmanın yapılmasının sebebi ise deri ile alınan kimyasalların direkt kana karışmasıymış.
    Bir ürünün helal olması Müslümanlar için çok önemli. Kudret Livaoğlu da bu konuda çok hassas üreticilerden biri. Başlangıçtan bu yana hem doğal hem de helal kriterlerine göre yaptığı ürünlerini helal sertifikalandırma kurumu Gimdes tarafından da onaylanmış. Çünkü ona göre bir ürünün sadece alkol ve hayvansal katkı içermemesi helal olması için yeterli değil. Aynı zamanda insan sağlığına da zarar vermemeli...

    Zira bir bebeğin zararlı kimyasallara maruz kalması daha anne karnında başlıyor. Bugün bebek kordonlarından alınan kan örneklerinde 4 yüz çeşit zararlı madde tespit ediliyor. Bu açıdan annelere büyük iş düşüyor. Florida Üniversitesi de benzer bir araştırma yapmış. Bir çok diş macunu ile sabunun içinde bulunan triclosan maddesi anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiliyormuş. Tek amacı dişlerini temizlemek olan bir annenin bebeğine zarar verebileceğini düşünmesi mümkün değil ama maalesef durum bu kadar ciddi. Öyleyse önce kendiniz sonra da sevdikleriniz için artık bilinçlenme zamanı?

    Naturalive temizlik ürünlerinin farkı nedir?

    Kudret LivaoÄŸlu: "Kullandığım hammaddeleri kullanıcıların bilmesini istedik, içeriklerin Türkçe açıklamalarını etiketlere yazdık. Bu uygulamayla bir ‘ilk'e imza attık aslında. Kozmetik ürünleri ile baÅŸlayan çalışmalarımı bu yönde devam ettirmeyi düşünüyordum fakat deterjan konusunda da çok talep geliyordu. Çünkü laboratuvar sonuçlarına göre, tabaklar üzerinden deterjan kalıntıları altı yıkamada dahi çıkmıyordu ve yiyeceklerle birlikte vücuda alınıyordu. Buna bir çözüm bulmalıydık. Dolayısıyla çamaşır, bulaşık için de doÄŸal kaynaklı ürünler geliÅŸtirdik.

    Deterjanların sadece zararları üzerine araştırmalar yaparken tüm deterjanlarda kullanılan enzimlerin hayvansal, bitkisel ya da genetiği değiştirilmiş bakterilerden elde edildiğini gördüm. Deterjanlara sağlığın yanında helallik noktasında da dikkat etmek gerektiğini anladım. Bu nedenle doğal kaynaklı boraks ile bulaşık, çamaşır ve leke çıkarıcı üretimi gerçekleştirdik. Çamaşır suyu günlük hayatta vazgeçilmez ve alternatifi olmayan bir üründü. Bunun yerine de oksijenle güvenli temizlik yapabileceğiz."

    Naturalive ürünlerine nasıl ulaşılabilir?

    Naturalive ürünlerine www.naturalive.com.tr adresinden ulaÅŸabilmek mümkün. En az iki ürün alana kargo ücretsiz.Â*





    Doğallık ilk tercihiniz olsun Yorumları