Küresel ısınma sağlığı tehdit ediyor   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-23-2013 (18:14)   Son Mesaj: 03-23-2013 (18:14)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    03-23-2013

    Küresel ısınma sağlığı tehdit ediyor

    Küresel ısınma sağlığı tehdit ediyor
    Küresel ısınma sağlığı tehdit ediyor

    Prof. Dr. Orhan Şen, ''Nasıl ki dinozorlar iklim değişikliğine ayak uyduramayarak yok olmuşlarsa küresel ısınma da insanlık için tehdit oluşturuyor'' dedi.

    Prof. Dr. Orhan Şen, ''Nasıl ki dinozorlar iklim değişikliğine ayak uyduramayarak yok olmuşlarsa küresel ısınma da insanlık için tehdit oluşturuyor'' dedi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, ''Nasıl ki dinozorlar iklim değişikliğine ayak uyduramayarak yok olmuşlarsa küresel ısınma da insanlık için tehdit oluşturuyor'' dedi.

    Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel ısınmanın sağlığı tehdit edecek boyutlara ulaştığını belirtti.

    Son 20 yılda sıcak hava dalgalarında önemli artış görüldüğünü anlatan Şen, dünyada ortalama 2 olan sıcaklık artışının 5-6 derecelere çıkması durumunda insan neslini kırıcı doğal afetlerin sayısında ve şiddetinde artış olacağını savundu.

    ''Nasıl ki dinozorlar iklim değişikliğine ayak uyduramayarak yok olmuşlarsa küresel ısınma da insanlık için bir tehdit oluşturuyor'' ifadesini kullanan Şen, Türkiye'de 2010'da yapılan araştırmanın, beyin kanaması sonucu meydana gelen ölüm vakalarının, aşırı sıcak günleri takip eden dönemlerde artış gösterdiğini ortaya koyduğunu anlattı.

    İklim değişikliğinin getirdiği afetler arasında sıcak hava dalgalarının önemli yer tuttuğuna dikkati çeken Şen, 2003'te Fransa'da sıcak hava nedeniyle 35 bin kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

    Prof. Dr. Orhan Şen, doğal afetlerin önüne geçebilmek için atmosfere salınan sera gazlarının azaltılması gerektiğini vurgulayarak, hızlı nüfus artışının sera gazı miktarının artışında önemli faktör olduğunu söyledi.

    Kaynak: AA





    Küresel ısınma sağlığı tehdit ediyor Yorumları