BaÅŸ aÄŸrısı göz hastalıklarının belirtisi olabilir   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 03-19-2013 (18:15)   Son Mesaj: 03-19-2013 (18:15)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    03-19-2013

    Baş ağrısı göz hastalıklarının belirtisi olabilir

    Baş ağrısı göz hastalıklarının belirtisi olabilir
    Baş ağrısı göz hastalıklarının belirtisi olabilir

    Ciddi hastalıkların ilk bulgusu olabilen baş ağrısının, göz hastalıklarının da belirtisi olabileceği söylendi.

    Ciddi hastalıkların ilk bulgusu olabilen baÅŸ aÄŸrısının, göz hastalıklarının da belirtisi olabileceÄŸi söylendi. Çağımızın saÄŸlık sorunu olan ve çoÄŸunlukta ciddiye alınmadan aÄŸrı kesicilerle çözüm aranan baÅŸ aÄŸrısının, en çok kadınlarda görülmekle birlikte erkek ve çocuklarda da sık olarak rastlanılan bir hastalık olduÄŸunu belirten Memorial Diyarbakır HastanesiÂ* Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, baÅŸ aÄŸrısının gözÂ* hastalıklarına etkileri hakkında bilgi verdi.

    Nörolojik baÅŸ aÄŸrıları;Â* gerilim kaynaklı ve hipertansiyona baÄŸlı baÅŸ aÄŸrıları ve migrenin çokÂ* nadiren de beyinde tümör veya diÄŸer vasküler hastalıklardanÂ* kaynaklandığını dile getiren Ekmekçiler, sinüzitün de baÅŸ aÄŸrısının enÂ* önemli sebeplerinden biri olduÄŸunu kaydetti. Ekmekçiler, sinüzitinÂ* özellikle çocuk yaÅŸta göz arkasında hissedildiÄŸi için göz hastalıklarıÂ* ile karıştırıldığını ifade etti.

    AKÅžAMLARI ARTAN BAÅž AÄžRISINA DÄ°KKAT EDÄ°LMELÄ°

    Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, kırma kusurları, gözde baÅŸ aÄŸrısı yapan enÂ* önemli sebeplerin başında gelip miyop, hipermetrop ve astigmatizm olarakÂ* bilinen ve kiÅŸinin görmesini etkileyen göz kusuru olduÄŸunu açıkladı.Â* Ekmekçiler, "Hasta, gözlerinde kırma kusuru olduÄŸunu bilmiyorsa veyaÂ* gözlük numarası deÄŸiÅŸtiÄŸi halde yetersiz gözlük kullanıyorsa, baÅŸÂ* aÄŸrıları ile karşılaÅŸmasıÂ* kaçınılmaz olur. AÄŸrılar özellikle akÅŸamları artan alın aÄŸrısı ÅŸeklindeÂ* baÅŸlar, bununla birlikte uykuya eÄŸilim ve çabuk yorulma ÅŸikayetleriÂ* aÄŸrıya eklenebilir. Glokom yani göz tansiyonu baÅŸ aÄŸrısının kaynağıÂ* olabilen en önemli ikinci sebeptir. Açık açılı glokom ve kapalı açılıÂ* glokom olmak üzere iki türde glokom vardır.

    Açık açılı glokomda göz tansiyonu sürekli yüksek seyretmektedir. BuÂ* durumda hasta sadece belli belirsiz künt baÅŸ aÄŸrılarından ÅŸikayetçi olurÂ* ama göz tansiyonu çok yükselmedikçe açık açılı glokom bulguÂ* vermeyebilir. Fakat geç tanı konduÄŸunda da geri dönüşü olmayanÂ* körlüklere sebebiyet verebilir. Ä°kinci tür göz tansiyonu kapalı açılıÂ* glokomda ise, hasta ÅŸiddetli baÅŸ aÄŸrısına sebep olan göz tansiyonuÂ* krizleriyle karşılaşır ve aÄŸrı genelde akÅŸam saatlerinde baÅŸlar. BununlaÂ* birlikte, bulanık görme ve mide bulantısı olabilir.

    Migren ile karışan bu tablo ancak dikkatli bir göz muayenesi ile tespitÂ* edilebilir. Hasta, tanıyı atladığında gözde körlükle karşı karşıyaÂ* kalabilir. Bu hastalığın tedavisi lazer yöntemiyle, oldukça kolay birÂ* ÅŸekilde yapılabilmektedir. BaÅŸ aÄŸrısı çok sık görülebilmekte ve çokÂ* ciddi hastalıkların ilk bulgusu olabilmektedir. EÄŸer, sıklıkla bu türÂ* bir aÄŸrı varsa, önce küçük bir muayene ile tanı koyabilecek gözÂ* doktoruna sonra kulak burun boÄŸaz doktoruna ve en son olarak da daha detaylı testleri uygulayacak bir nöroloji doktoruna baÅŸvurulmalıdır" dedi.





    Baş ağrısı göz hastalıklarının belirtisi olabilir Yorumları