Hastanenin yaptığı hata hayatına maloluyordu   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 03-16-2013 (18:16)   Son Mesaj: 03-16-2013 (18:16)    Cevap: 0    Gösterim: 450  

    03-16-2013

    Hastanenin yaptığı hata hayatına maloluyordu

    Hastanenin yaptığı hata hayatına maloluyordu
    Hastanenin yaptığı hata hayatına maloluyordu

    Sinop'un Durağan İlçesi'nde imam olarak görev yapan 32 yaşındaki Ramazan Açıkgöz'ün şiddetli baş ağrısı nedeniyle gittiği hastanede yapılan bir hata az kalsın hayatına maloluyordu.

    Sinop'un Durağan İlçesi'nde imam olarak görev yapan 32 yaşındaki Ramazan Açıkgöz'ün şiddetli baş ağrısı nedeniyle gittiği hastanede yapılan bir hata az kalsın hayatına maloluyordu. Sinop'un Durağan İlçesi'nde imam olarak görev yapan 32 yaşındaki Ramazan Açıkgöz'ün şiddetli baş ağrısı nedeniyle gittiği hastanede yapılan MR tetkiki aynı gün aynı tetkiki yaptıran 73 yaşındaki aynı ismi taşıyan başka bir hastanın sonuçlarıyla karıştı. Olaydan habersiz olan doktorlar MR sonuçlarına göre bel ve boynunda 4 fıtık tespit ettikleri imam Açıkgöz'e acil ameliyat kararı aldı. Ancak Açıkgöz, tetkikleri ile İstanbul'da başka bir doktora gidince, skandal ortaya çıktı. Sonuçları aynı ismi taşıyan başka bir hastanın evraklarıyla karıştığı ortaya çıkınca hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Sinop'un Durağan İlçesi'nde oturan Bayat Köyü imamı Ramazan Açıkgöz geçtiğimiz 30 Ocak'ta şiddetli baş ağrısı şikayetiyle Durağan Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerin ardından 2 çocuk babası 12 yıllık imam Açıkgöz, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı tarafından Açıkgöz'den MR (manyetik rezonans) tetkiki istedi. Hastanede yapılan MR tetkiki neticesinde Ramazan Açıkgöz'ün bel ve boynunda 4 adet boyun fıtığı olduğu belirlendi ve acil ameliyat kararı alındı. Ancak Açıkgöz, daha sonra elindeki MR sonuçlarını alarak İstanbul'da başka bir özel hastaneye (Özel Silivri Hastanesi) başvurdu. Burada da aynı MR sonuçlarına göre ameliyat kararı alındı.

    Ameliyat için MR sonuçlarını tekrar inceleyen İstanbul'daki doktoru Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Gökalp Silav, tetkik sonucunda Ramazan Açıkgöz'ün doğum tarihinin 1940 olduğunu gördü. Bunun üzerine araştırma yapan Ramazan Açıkgöz, kendisine yanlış MR sonucunun verildiğini öğrendi. Aynı gün aynı tetkiki yaptıran 73 yaşındaki aynı ismi taşıyan Ramazan Açıkgöz adındaki başka bir hastanın MR sonuçlarının hastanede karıştığı ortaya çıktı. Tetkik sonuçlarının karıştığının ortaya çıkmasının ardından derin bir nefes aldı.

    Sinop'un Durağan ilçesine geri dönen Ramazan Açıkgöz, geçtiğimiz 26 Şubatta hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 15 gün süresince ameliyat kararının ardından kendisine ilaç tedavisi de yapıldığını söyleyen Açıkgöz, Maddi ve manevi olarak çok yıprandım. Bana çok ağır hasta olduğumu ve hemen ameliyat olmam gerektiği söylendi. Oysaki bel ve boynumda fıtık yokmuş. MR sonuçları karışmış. Doktorum anlamasa yok yere ameliyat olacaktım. Omuriliğime platin takılacaktı. Son anda kurtuldum. Hastane hakkında savcılığa şikayette bulundum. Yaşadığım bu zor günler nedeniyle hakkımı sonuna kadar arayacağım diye konuştu. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi yetkilileri, olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

    Kaynak: DHA





    Hastanenin yaptığı hata hayatına maloluyordu Yorumları