Dünyanın beklediği nakilde geri sayım   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 03-13-2013 (19:15)   Son Mesaj: 03-13-2013 (19:15)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    03-13-2013

    Dünyanın beklediği nakilde geri sayım

    Dünyanın beklediği nakilde geri sayım
    Dünyanın beklediği nakilde geri sayım

    Akdeniz Üniversitesi'nde dünyada bir ilk gerçekleştirilmiş ve bir kadına kadavradan rahim nakli yapılmıştı. Şimdi, dünyanın da gözünü diktiği bir başka ilk için gün sayılıyor: Embriyo nakli.

    Akdeniz Üniversitesi'nde dünyada bir ilk gerçekleştirilmiş ve bir kadına kadavradan rahim nakli yapılmıştı. Şimdi, dünyanın da gözünü diktiği bir başka ilk için gün sayılıyor: Embriyo nakli. Dünyada bir ilk olan kadavradan rahim transferinin kahramanı Derya Sert (24), bebek sahibi olma yolunda.

    2011'in ağustos ayında yapılan rahim nakli sonrası, 2 yıldır sadece Türkiye'nin değil dünyanın merakla beklediği embriyo nakli için geri sayım başladı.

    Operasyonun başındaki isim olan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan, NTV yayınında Sibel Atasoy'un sorularını yanıtladı ve embriyo naklini nisan ayının başında yapmayı planladıklarını söyledi.

    Bir çok insanın ümit bağladığı bir şeyden bahsettiklerini belirten Ömer Özkan, "Şu anda her şey güzel gidiyor, olumsuz bir tabloyla karşılaşmadık. Bakanlıkla da başka merkezlerle de görüşüyoruz. Ay başından itibaren olumlu girişimleri başlatmayı düşünüyoruz... Elimizde yeterli embriyo var ve bunlardan, iki yıla kalmaz olumlu bir sonuç alırız diye umuyorum" dedi.



    Prof. Özkan ve Derya Sert, rahim nakli operasyonu sonrasında...

    Prof. Özkan, NTV'den Sibel Atasoy'un sorularını yanıtladı.

    Bir veya iki embriyo naklinin hiç önemi olmadığını ve başlangıçta yapılması gerekenleri yerine getireceklerini söyleyen Özkan, "Tüm görüşler alındı. İzleyeceğimiz yol belli. Diğer insanlardan farklı bir durum söz konusu" dedi ve tüm hazırlıkların tamamlandığını, Derya Sert'in belli dönemlerde hastaneye geldiğinive ay başında transferi yapmayı planladıklarını söyledi.

    "DIŞARIDA BEKLENTİ ÇOK YÜKSEK"

    Özkan, "Dünyanın gözü üstünüzde" sözü üzerine, "Biz sizinle anlaşabiliyoruz ama özellikle dış basını kontrol edemiyoruz. Dışarıda beklenti çok yüksek. Olumlu haberleri bekleyen çok kişi var. Bizde insanları çok fazla karmaşaya ve belirsizliğe sokmak istemiyoruz. Olumlu haber olursa inşallah onlarla da paylaşacağız" şeklinde konuştu.

    "BU BAŞARILI OLMALI"

    Özkan, rahim nakli bekleyen kadınlarla ilgili de, "Biraz sabretsinler. Bu özel izinle yapıldı. Ülkemizde şu an için zaten kanuni altyapı zaten yok. Her şey hazır ama mevzuat haline gelmesi için bu hastanın olumlu sonuçlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.





    Dünyanın beklediği nakilde geri sayım Yorumları