Sağlık Bakanlığı tuzla mücadeleyi Twitter'a taşıdı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-11-2013 (19:16)   Son Mesaj: 03-11-2013 (19:16)    Cevap: 0    Gösterim: 443  

    03-11-2013

    Sağlık Bakanlığı tuzla mücadeleyi Twitter'a taşıdı

    Sağlık Bakanlığı tuzla mücadeleyi Twitter'a taşıdı
    Sağlık Bakanlığı tuzla mücadeleyi Twitter'a taşıdı

    Sağlık Bakanlığı, sosyal medya gündemine, bu hafta tuzla mücadeleyi taşıyor. Bakanlığın Twitter 'Anında Soru-Cevap' uygulamasının yeni gündemi '11-17 Mart, Dünya Tuza Dikkat Haftası' nedeniyle tuzla mücadele oldu.

    Sağlık Bakanlığı, sosyal medya gündemine, bu hafta tuzla mücadeleyi taşıyor. Bakanlığın Twitter 'Anında Soru-Cevap' uygulamasının yeni gündemi '11-17 Mart, Dünya Tuza Dikkat Haftası' nedeniyle tuzla mücadele oldu. Yarın saat 14.00-15.00 arası gerçekleştirilecek programda, vatandaşlar, tuza ilgili merak ettiği her şeyi soracak, konunun uzmanları anında cevap verecek.

    Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Erdoğan, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden Pekcan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rahmi Yılmaz, Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Tayfur programa uzman olarak katılacak.

    'Tuz oranı yüksek gıdalar hangileridir? Kaya tuzu ile sofra tuzu arasındaki fark nedir? Günlük tuz tüketimini azaltmak için evde neler yapabilirim? Tuz alırken açık ya da kapalı kutularda olması neyi değiştirir? Tuzluklarımız nasıl olmalı? Hamile kadının kullandığı tuz, bebeğe zarar verir mi?' gibi soruların da cevaplandırılacağı programda, vatandaşlar, belirtilen saatte Sağlık Bakanlığı Twitter sayfasına girerek, #tuz hashtagini yazarak sorularını yöneltebilecek.

    Kaynak: CİHAN





    Sağlık Bakanlığı tuzla mücadeleyi Twitter'a taşıdı Yorumları