En çok erkekler saç ektiriyor   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 03-09-2013 (19:15)   Son Mesaj: 03-09-2013 (19:15)    Cevap: 0    Gösterim: 840  

    03-09-2013

    En çok erkekler saç ektiriyor

    En çok erkekler saç ektiriyor
    En çok erkekler saç ektiriyor

    Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Doç. Dr. Hayati Akbaş, erkeklerde en sık yaptıkları estetik operasyonun saç ekimi olduğunu söyledi.

    Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Doç. Dr. Hayati AkbaÅŸ, erkeklerde en sık yaptıkları estetik operasyonun saç ekimi olduÄŸunu söyledi. Türkiye'nin estetik operasyonlar konusunda çok geliÅŸtiÄŸini belirten FBM Estetik KliniÄŸi sahibi Doç. Dr. Hayati AkbaÅŸ, "Türkiye'de saç ekimi ve estetik cerrahi konusunda özellikle çevre ülkeleri, Avrupa ülkeleri, Orta DoÄŸu ülkelerine göre kıyaslandığında merkez ülkedir. Ancak saç ekimi konusunda deneyim, tecrübe, teknolojinin geliÅŸmiÅŸliÄŸi ve yapılan iÅŸlemlerin hastanelerin giriÅŸimleri açısından örnek bir ülkeyiz. Ayrıca Türkiye'de estetik operasyonlar Avrupa'ya göre ekonomik olarak kıyaslandığında da çok uygundur" dedi.Â*

    Erkeklerde en önemli estetik problemin saç dökülmesi ve kellik sorunu olduğunu ifade eden Akbaş, "Erkeklerde en sık yaptığımız estetik operasyon saç ekimidir. Erkeklerin yaklaşık olarak normal orta yaş erkeklerin yüzde 50'sinde kellik ve saç dökülmesi sorunu var. Saç ekimi ihtiyacını bunların çok büyük bir kısmı hissederler. Saç ekimi, kişinin saçı dökülen insanın arka kısmından veya dökülmeyen kısımlardaki saçları tek tek alarak kel olan bölgelere transfer edilmesi işlemidir. Dolayısıyla ekilen saçlar kişinin kendi saçları olduğu için doku bunu çok iyi kabul eder ve ekilen saçlar ömür boyu dökülmez.

    Normal saçlar hangi özelliklere sahipse ektiğimiz saçlarda aynı özelliklere sahiptir. Saç ekiminde bugün en sıklıkla kullandığımız teknik FUE tekniğidir. Bu teknik dünyada en çok sıklıkla kullanılan tekniktir. FUE teknikte ameliyat yoktur. Tek tek özel mikro motorlarla alınan saç kökleri başın ön kısmında veya eksik olan bölgelere kök halinde transfer edilmesidir. Saç ekiminin sonuçları çok iyidir.

    Yüzde 95 ve 98'lere kadar varan bir memnuniyet oranı vardır. Saç ekiminden sonra memnuniyetsizlik olma oranı yok denecek kadar azdır. Yeter ki uygun koÅŸullarda, uygun teknikle ve uygun insanlara bu ekim yapılsın. O zaman memnun olma oranı da yüzde 100'lere ulaşır. Saç ekimi aÄŸrılı bir iÅŸlem deÄŸildir. Artık günümüzde uygulanan anestezi yardımı, anestezi desteÄŸinin sayesinde lokal anestezi altında sedasyonlu ve hiçbir aÄŸrı hissetmeden sıfır aÄŸrı ile saç ekimi yapmak mümkündür" diye konuÅŸtu.Â*

    Ekilen saçların ilk 2 ay içersinde yeni bir dönüşüm geçireceğinin altını çizen Akbaş, "2 aydan sonra bir daha dökülmemek üzere kalıcı bir şekilde saçlar çıkar. 6 ay içersinde ekilen saçların yüzde 80'i, bir yıl içerisinde de tamamı çıkmış olur. Ekim yapıldıktan sonra genellikle bir haftalık süre, çalışanların normal işe başlamaları için yeterli bir süredir.

    EÄŸer bir insan kendi iÅŸinde çalışıyorsa, ekimden sonraki gün iÅŸinde çalışabilir. Ancak saç ekimi yapılan başımızı birkaç gün enfeksiyonlardan korumak için kapalı tuttuÄŸumuzdan dolayı genellikle 5 ile 7 gün istirahat edilmesi ve ondan sonra da normal hayata adapte olması söz konusudur" ÅŸeklinde konuÅŸtu. Â* Cinsel organ estetiÄŸi de yaptıklarını belirten AkbaÅŸ, "Cinsel organ estetiÄŸi son yıllarda önceki yıllara oranla özellikle kadınlar arasında çok yaygınlaÅŸtı. Bu operasyonlar bizim açımızdan ve hastalar açısından zor bir operasyon deÄŸil. Hastalar günübirlik gelip, iÅŸlemlerini yaptırıp evlerine dönebiliyorlar" ifadelerini kullandı.

    Â*

    Kaynak: Ä°HA





    En çok erkekler saç ektiriyor Yorumları