SaÄŸlık personeline iÅŸaret dili eÄŸitimi   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 02-19-2013 (20:16)   Son Mesaj: 02-19-2013 (20:16)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    02-19-2013

    Sağlık personeline işaret dili eğitimi

    Sağlık personeline işaret dili eğitimi
    Sağlık personeline işaret dili eğitimi

    Isparta Halk SaÄŸlığı Müdürlüğü tarafından, saÄŸlık personelinin iÅŸitme engelli bireylerle iletiÅŸimini kolaylaÅŸtırmak ve engelli vatandaÅŸlara saÄŸlık kurumlarında daha hızlı ve kolay hizmet verebilmek amacıyla, ‘iÅŸaret dili' kursu açıldı.

    Isparta Halk SaÄŸlığı Müdürlüğü tarafından, saÄŸlık personelinin iÅŸitme engelli bireylerle iletiÅŸimini kolaylaÅŸtırmak ve engelli vatandaÅŸlara saÄŸlık kurumlarında daha hızlı ve kolay hizmet verebilmek amacıyla, ‘iÅŸaret dili' kursu açıldı. Kursun açılış törenine; Isparta Valisi Memduh OÄŸuz, Ä°l SaÄŸlık Müdürü Mehmet Karakaya, Kamu Hastaneleri BirliÄŸi Genel Sekreteri Osman Aydın, iÅŸitme engelli vatandaÅŸlar ve çok sayıda saÄŸlık personeli katıldı.Â*
    Törenin açılış konuşmasını, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu yaptı.

    Sağlık hizmetinde insan odaklı yaklaşımı temel alarak; bedensel, zihinsel, sosyal ya da ekonomik koşullar nedeniyle özel ihtiyacı olan bireylere öncelik vermekte olduklarını belirten Dr. Kişioğlu, "Sağlık kurumlarında özürlü bireyler için ulaşılabilirlik, temel bilgiler rehberi doğrultusunda düzenlemekteyiz. Ancak engelli vatandaşlarımızın sağlık kurumlarından kaliteli hizmet alabilmek için fiziksel mekanların düzenlenmesi kadar, sağlık personeliyle iletişim kurabilmeleri de oldukça önemlidir. Bu düşünceyle işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız ile sağlık personelinin iletişimini kolaylaştırmak, daha hızlı ve kolay hizmet vermek amacıyla tüm sağlık kurumlarımızda işaret dili kursunun başlatılmasını sağladık" dedi.

    Kurs bünyesinde 67 sağlık personelinin eğitim göreceğini kaydeden Dr. Kişioğlu, ?İlimizde 391'i işitme engelli olmak üzere, 4 bin 581 engelli birey mevcut. Kursiyerlerimiz 120 saatlik eğitim görecekler. Eğitim sonunda kursiyerler mülakat sınavına tabi tutularak, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacaklar? diye konuştu.

    Vali Memduh Oğuz ise, "En üst seviyede sağlık hizmeti veriyoruz. Isparta'da her geçen gün sağlık hizmetlerinde daha iyi oluyoruz. Biz TSE tarafından şikayet yönlendirme sistemi de uyguluyoruz vilayet olarak. Vatandaşların şikayetlerini alıyoruz ve en üst seviyede bizzat ben kendim ilgileniyorum. BİMER'e yapılan tüm başvurularda istisnasız, ona bizzat ben cevap veririm. Böyle bir ortamda, sağlık hizmetlerinden yakınmanın çok az olduğunu söylemek istiyorum. Bu, çok önemli" ifadelerini kullandı.
    Konuşmaların ardından Kaniye Gümral tarafından, kursun ilk dersi gerçekleştirildi. İşaret dili alfabesinin anlatıldığı ilk derste katılımcılar, işaret diliyle isimlerini yazdı.

    Kaynak: Ä°HA





    Sağlık personeline işaret dili eğitimi Yorumları