Bitkisel ilaçlardaki gizli tehlike   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 02-17-2013 (19:14)   Son Mesaj: 02-17-2013 (19:14)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    02-17-2013

    Bitkisel ilaçlardaki gizli tehlike

    Bitkisel ilaçlardaki gizli tehlike
    Bitkisel ilaçlardaki gizli tehlike

    Türk Eczacılar Birliği (TEB) Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başaran, bazı zayıflama ve cinsel gücü artırıcı bitkisel ilaçlara etkinin artırılması için sentetik maddelerin katıldığını belirtti.

    Türk Eczacılar Birliği (TEB) Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başaran, bazı zayıflama ve cinsel gücü artırıcı bitkisel ilaçlara etkinin artırılması için sentetik maddelerin katıldığını belirtti. Türk Eczacılar Birliği (TEB) Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başaran, "Bitkisel ilaçlarda bu tür katılımlar belirtilmiyor. Dolayısıyla ölümlere varan sonuçlar ortaya çıkabiliyor." dedi.

    6. Bölge Samsun Eczacılar Odası'nın koordinatörlüğünde Büyük Samsun Oteli'nde düzenlenen ‘Orta Karadeniz Eczacılar Odaları Sektörel Buluşmasına' katılan TEB Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başaran, bazı bitkisel ilaçlardaki tehlikelere dikkat çekti.

    Toplumda bitkisel ilaçların yan etkisinin olmadığı yönünde yanlış bir algının olduğunu söyleyen Prof. Dr. Başaran, "Bitkisel ilaçlar normal ilaçlar gibi yan etkileri vardır. Bundan en önemlisi bitkisel ilaçlara doğaldır gözü ile bakmamak gerekir. Bitkisel ilacın olumlu etkisi varsa yan etkisinin olacağının da dikkate alınması lazım. Özellikle zayıflamaya katkı sağlayan ve cinsel gücü artırıcı bazı bitkisel ilaçlara, etkinin artırılması için çeşitli sentetik maddeler katabiliyorlar. Bu katılan maddeler üründe belirtilmiyor. Bunun sonucunda bitkisel ilaçların yanlış kullanımı meydana geliyor ve istenmeyen ölümler yaşanabiliyor. Vatandaşlara, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan üretim izni bulunan firmaları tercih etmelerini öneriyorum." dedi.

    Kaynak: CİHAN





    Bitkisel ilaçlardaki gizli tehlike Yorumları