Göz seyirmesi deyip geçmeyin   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 02-14-2013 (20:12)   Son Mesaj: 02-14-2013 (20:12)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    02-14-2013

    Göz seyirmesi deyip geçmeyin

    Göz seyirmesi deyip geçmeyin
    Göz seyirmesi deyip geçmeyin

    Uzmanlara göre gözünüzün sık sık seyirmesi gizli astigmat, miyop veya hipermetropun habercisi olabilir. Eğer gözlük takıyorsanız seyirme, göz numaranızın arttığına işaret edebilir.

    Uzmanlara göre gözünüzün sık sık seyirmesi gizli astigmat, miyop veya hipermetropun habercisi olabilir. Eğer gözlük takıyorsanız seyirme, göz numaranızın arttığına işaret edebilir. Dünyagöz Etiler'den Op. Dr. Melike Gedar, göz seyirmelerinin sık aralıklarla ve uzun süre devam etmesinin ciddi göz hastalıklarının işareti olabileceğini söyledi. Op. Dr. Gedar, "Gözünüz sık sık seyiriyor ve bu seyirme sizirahatsız edecek boyutlara varacak kadar sık sık ve uzun süre devam ediyorsa, nedeni gizli hipermetrop, miyop ve astigmat olabilir. Bu durumda ise hemen göz doktoruna başvurmakta yarar var"dedi.

    Göz numaranız mı arttı?

    Gözlük takan hastalarda ise göz seyirmesinin göz numaralarının artması veya azalması anlamına gelebileceğine işaret eden Op. Dr. Gedar, şöyle konuştu: "Gözlük takan hastalarda göz numarası düşmüş veya artmış olabilir. Kişi bunun farkında olmadan aynı gözlüğü takmaya devam ediyorsa, seyirme artabilir. Bunun yanı sıra göz kapağının iltihaplanması, göze yabancı maddelerin girmesi sonrasında bunlara baglı olarak göz seyirmeleri olabilir ve devam eden göz seyirmelerinin sıklığı artabilir."

    Göz yorulduğunda seyirme ile sinyal verir

    Aşırı yorulan gözün seyirme ile tepki verebileceğini ifade eden Op. Dr. Gedar, "Çoğumuz işimiz gereği, çok uzun süre bilgisayara bakmak zorundayız, eve gittiğinizde uzun uzun televizyon seyredip, kitap okuduğunuzda ise gözünüz iyice yorulmuş oluyor. Göz ise bu yorgunluğa seyirme ile tepki verebiliyor" diye konuştu.

    Masaj iyi geliyor

    Uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmenin, mümkün olduğunca bilgisayar kullanımını azaltmanın, evde yumuşak ve parlak olmayan aydınlatmaları tercih etmenin göz yorgunluğuna bağlı göz seyirmelerini azaltmaya yardımcı olacağını dile getiren Op. Dr. Gedar, bunun yanı sıra geceleri göz kapağına nemlendirici sürüp hafif hafif kapak cildini yüz kemiğine dogru bastırarak masaj yapmanın faydalı olacağını belirtti.

    Bu belirtilerde hemen doktora başvurun!

    Göz seyirmesinin ciddiye alınması konusunda hastaları uyaran Op. Dr. Gedar, gözde aşağıdaki belirtilerin görülmesi durumunda zaman kaybetmeden doktora gidilmesi gerektiğini söyledi:

    ? Göz seyirmesi uzun süre devam ederse ve gittikçe şiddetlenirse,
    ? Yüzün diğer bölümlerinde kasılmalar da birlikte olursa, gözde şişlik, kızarıklık veya çapaklanma varsa,
    ? Seyirme (göz kırpıştırma yani gözü tamamen kapatan bir sekil alırsa,
    ? Göz kapağında düşüklük olursa,





    Göz seyirmesi deyip geçmeyin Yorumları