Domuz gribi kâbusu geri mi dönüyor?   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 02-13-2013 (19:16)   Son Mesaj: 02-13-2013 (19:16)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    02-13-2013

    Domuz gribi kâbusu geri mi dönüyor?

    Domuz gribi kâbusu geri mi dönüyor?
    Domuz gribi kâbusu geri mi dönüyor?

    İki ilde domuz gribi paniği yaşanırken bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

    İki ilde domuz gribi paniği yaşanırken bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Şavşat'ta özel bir şahsa ait fırında çalışan Ali K (28), Şavşat Devlet Hastanesi'ne şiddetli baş ağrısı ve ateş teşhisiyle başvurdu.

    Ateşinin düşmemesi sonucu Ali K, Trabzon'daki Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından domuz gribi belirtileri ortaya çıktı. Ali K, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ali K'ın cenazesi Artvin'in Ardanuç ilçesinde toprağa verildi.

    Ali K'ın erkek kardeşinin de yüksek ateş teşhisiyle aynı hastanenin Göğüs Cerrahisi Servisi'nde tedavi altında tutulduğu belirtildi.

    Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Ahi Evren Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Celal Tekinbaş, hastanın 10 gün önce ağır zatürre teşhisiyle kendilerine geldiğini belirterek şöyle konuştu:

    'Biz burada hastaya gerekli müdahaleyi yaptık. Durumu ağırlaşınca cihaza bağladık. Kendisinden aldığımız kanı ise Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne göndererek tahlil ettirdik ve gelen sonuçtan domuz gribi olduğu belirlendi. Domuz gribi kesin tanısı konuldu ve tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürüyordu. Durumu kötüleşti ve hastanemize geldiği hafta içerisinde hayatını kaybetti."

    ADANA'DA H1N1 VİRÜSÜ ŞÜPHESİ İLE BİR KİŞİ TEDAVİ ALTINA ALINDI

    Adana'nın Kozan ilçesinde H1N1 virüsü şüphesi ile bir kişi tedavi altına alındı.

    Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde sağlık ocağına giden 45 yaşındaki Ayşe T., aile hekiminin yönlendirmesiyle Kozan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste doktor kontrolünde tek kişilik bir odada bir süre gözlem altında kalan Ayşe T., ileri tetkik için H1N1 virüsü şüphesi ile ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

    Bu arada, hastanenin acil servisinde bulunan görevlilere ve hastalara tedbir amaçlı maske dağıtıldı. Maskeleri takan hasta ve hasta yakınları 'Domuz gribi şüphesi var dediler, bizde taktık' dediler.

    Bazı hasta yakınları ise neden maskeyi taktıklarını bilmediklerini belirttiler.

    Kaynak: İHA





    Domuz gribi kâbusu geri mi dönüyor? Yorumları