YoÄŸurt ve çikolata uykusuzluktan kurtarır   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 02-01-2013 (20:12)   Son Mesaj: 02-01-2013 (20:12)    Cevap: 0    Gösterim: 412  

    02-01-2013

    Yoğurt ve çikolata uykusuzluktan kurtarır

    Yoğurt ve çikolata uykusuzluktan kurtarır
    Yoğurt ve çikolata uykusuzluktan kurtarır

    ABD Stanford Üniversitesi'nden bilim adamları yağsız yoğurt ve çikolatanın uykusuzluğa karşı etkili şekilde yardım ettiğini ortaya çıkardılar.

    ABD Stanford Üniversitesi'nden bilim adamları yağsız yoğurt ve çikolatanın uykusuzluğa karşı etkili şekilde yardım ettiğini ortaya çıkardılar. Sözü geçen gıda ürünlerinin etkisi çoğu insanların akşamları uykusuzluğa karşı içtikleri bal ile sütün yarattığı etkiye benzer. Ama sütten farklı olarak yoğurt ile çikolatanın sakinleştirici etkisi fazla uzun sürmez - sadece 15 dakika. Bu süre insanın uykuya dalması için yeter. Bilim adamlarının yaptığı deneyin sonuçları ürünlerin rahatlatıcı özelliklerinin onların iyi uykuyu sağlayan melatonin ve serotonin düzeyini artıran triptofan denilen bir maddeyi içermesinden kaynaklandığını göstermektedir. Bol bol Triptofan içeren gıda ürünleri arasında ayrıca ceviz, soya, et, muz ve fasulye yer almaktadır.

    Â*





    Yoğurt ve çikolata uykusuzluktan kurtarır Yorumları