Gençlik aşınız kendi kanınızda   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 01-28-2013 (19:14)   Son Mesaj: 01-28-2013 (19:14)    Cevap: 0    Gösterim: 394  

    01-28-2013

    Gençlik aşınız kendi kanınızda

    Gençlik aşınız kendi kanınızda
    Gençlik aşınız kendi kanınızda

    Bir ömür boyu genç ve güzel bir cilde sahip olmak için günümüzün en etkin ?Gençlik Aşısı? olan PRP yöntemi, kişinin kendi kanının yine kendi vücuduna enjekte edilmesiyle gerçekleştiriliyor.

    Bir ömür boyu genç ve güzel bir cilde sahip olmak için günümüzün en etkin ?Gençlik Aşısı? olan PRP yöntemi, kişinin kendi kanının yine kendi vücuduna enjekte edilmesiyle gerçekleştiriliyor. Yaşlanma belirtileri ortaya çıkmadan, özellikle güneş ve sigaraya maruz kalan ciltler için uygulanan PRP yöntemi, yaşlanma sürecini yavaşlatmada etkin rol oynuyor.

    Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Lütfiye Çoban, PRP yönteminin özellikleri ve kullanım alanları hakkında bilgi verdi.

    Cilt gençleştirmede ideal bir yöntem

    PRP kiÅŸinin kendisinden küçük bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir iÅŸlem ileÂ* plazmasının ayrıştırılarak, vücuda enjeksiyon yoluyla geri verilmesiÂ* iÅŸlemidir. Elde edilen plazma, ?platelet? denilen hücrelerden oldukça zengindir. Vücuttaki temel görevi kanın pıhtılaÅŸmasını saÄŸlamak olan plateletler, içerdikleri büyüme faktörleri sayesinde yara iyileÅŸmesinde önemli role sahiptir. Kozmetik dermatolojide ciltÂ* gençleÅŸtirmenin yanı sıra yara izleri, çatlakların giderilmesi ve saç dökülmesi tedavisinde de kullanılan PRP iÅŸlemi, vücuda herhangi yabancı madde veya ilaç vermeden tamamen doÄŸal bir gençleÅŸme saÄŸlar. Cilt gençleÅŸtirmenin yanı sıra yara izleri, çatlakların giderilmesi ve saç dökülmesi tedavisinde de uygulanır.Â*

    PRP varisten implantlara her alanda?

    Platelet adı verilen hücrelerin baÅŸrolü oynadığı bu yöntem, tıbbın pek çok branşında kullanım alanı bulmuÅŸtur. Diyabet ve varise baÄŸlı iyileÅŸmeyen bacak yaralarında, tendon yaralanmaları ve tenisçi dirseÄŸi gibiÂ* tendinitlerde, diÅŸ implantlarından sonra yara iyileÅŸmesi sürecini hızlandırmak için kullanılmaktadır.

    Cilde elastikiyet kazandırıyor

    YaÅŸ ve çevresel faktörler nedeniyle yaÅŸlanan deride, gözle görülebilen birçok deÄŸiÅŸiklik olur. Derinin elastikiyeti azalır, kırışıklıklar artar ve derideÂ* sarkmalar meydana gelir. Tüm bunlardan; deridekiÂ* kolojen, elastik liflerdeki azalma ve yapılarındaki bozulma sorumludur. Antiaging amaçlı PRP uygulamaları ile plateletlerin içerdiÄŸi büyüme faktörleri sayesinde, Â*derideki kolojen ve elastik liflerin yapımının artırılması hedeflenir. PRP iÅŸlemi sayesinde ortalama 3-4 hafta aralıklarla yapılan 3-4 seanslık uygulama ile vücuda herhangi yabancı madde veya ilaç vermeden tamamen doÄŸal bir gençleÅŸme saÄŸlanır. PRP sayesinde ilk seanslardan itibaren öncelikle cildin kuru ve mat görünümünde düzelme baÅŸlar. Takip eden uygulamalar ile kırışıklarda hafifleme, cildin elastikiyetinde artma gözlenir.

    Doğal gençlik aşısı

    PRP var olan yaşlanma belirtilerini hafifletmenin yanı sıra süreci de yavaşlatarak adeta ''gençlik aşısı'' diye nitelendirilebilecek bir etki gösterir. Bu nedenle yöntem sadece yaşlanma belirtileri oraya çıkmış kişilere değil, yaşlanma sürecini yavaşlatmak isteyenlere, sigara, güneş gibi cildi en çok yaşlandıran etkenlere maruz kalan, yetişkin her yaştan kişiye rahatlıkla uygulanabilir.





    Gençlik aşınız kendi kanınızda Yorumları