DoÄŸallıktan uzaklaÅŸmak hastalık habercisi   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 01-19-2013 (19:15)   Son Mesaj: 01-19-2013 (19:15)    Cevap: 0    Gösterim: 423  

    01-19-2013

    Doğallıktan uzaklaşmak hastalık habercisi

    Doğallıktan uzaklaşmak hastalık habercisi
    Doğallıktan uzaklaşmak hastalık habercisi

    Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu, yaşamı kolaylaştırmak için doğallıktan uzaklaşıldıkça yaşam şeklinin giderek çağın getirdiği hastalıklara doğru gittiğini, kanserlere doğru dönüşüm gösterdiğini bildirdi.

    Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Oktar AsoÄŸlu, yaÅŸamı kolaylaÅŸtırmak için doÄŸallıktan uzaklaşıldıkça yaÅŸam ÅŸeklinin giderek çağın getirdiÄŸi hastalıklara doÄŸru gittiÄŸini, kanserlere doÄŸru dönüşüm gösterdiÄŸini bildirdi. AsoÄŸlu, yaptığı yazılı açıklamada, pankreasın, proteinlerle yaÄŸları parçalayıp sindirdirmekten sorumluÂ*olduÄŸunu söyledi. Pankreastaki kanserli hücrelerin çok küçük haldeyken fark edilemediÄŸini aktaran AsoÄŸlu, kanserin büyük bir kitle haline gelince anlaşılabildiÄŸini ancak bu aÅŸamada hastalıklı hücrelerin lenf bezine yayıldığını belirtti.

    Pankreas kanserinin ilerleyen aşamalarında teknolojik gelişmeler sayesinde tedavi edilebildiğini aktaran Asoğlu, ''Eskiden pankreas kanserlerinin tedavisinde kemoterapi çok başarısızdı. Ama yeni nesil ilaçlarla pankreas kanserlerinin tedavisinde güzel sonuçlar alınıyor. Etkili tedavi şekilleri var'' ifadelerini kullandı.

    ''Ülkemizde alkol-sigara tüketiminin daha çok erkeklerde olması, pankreas kanserlerinin daha sık onlarda görülmesine yol açıyor'' diyen Asoğlu, şöyle devam etti:

    ''Kanserde bir hücre birden bire bağımsızlık kazanmaya başlıyor. Neden kazandığını tam olarak bilmiyoruz. Üzüntü ve stresin birtakım şeylere yol açtığı biliniyor ama bunu kanıtlayamayız. Tabii ki mutlu yaşamak pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Ama yaşadığımız dünyada stresten uzak kalmak ve stresle başa çıkma yollarını bulmak çok zor görünüyor. Klasikleşmiş şeyleri tekrarlamakta fayda var; mutlu olmak, düzgün beslenmek, hareket etmek ve yürümek gibi.''

    Asoğlu, kanser oluşumunu harekete geçiren maddelerin, yaşamın doğallığının bozulmasının ardından etkili olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

    ''Yaşamı kolaylaştırmak için doğallıktan uzaklaştıkça yaşam şeklimiz giderek çağın getirdiği hastalıklara doğru gidiyor, yani kanserlere doğru dönüşüm gösteriyor. Soluduğunuz havadan, yeme-içme şeklinize, rafine gıda tüketiminize, giydiğiniz giysilere, televizyona, telefona kadar her yere uzanan bir yapı. Kanser zaten teknolojiyle beraber gelir. Yaşam şeklinizle gelir. Yaşadığınız çevreyle gelir. Sağlıklı yaşam için taze sebze meyve tüketin. Hareketli bir yaşam sürün. Stresten kaçının. Tatil yapın. Sigara kullanmayın. Alkol kullanımınızı kontrol altında tutun.''

    Â*

    Kaynak: AA





    Doğallıktan uzaklaşmak hastalık habercisi Yorumları