Kalbe tek seansla çift işlem yapıldı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 01-17-2013 (19:14)   Son Mesaj: 01-17-2013 (19:14)    Cevap: 0    Gösterim: 365  

    01-17-2013

    Kalbe tek seansla çift işlem yapıldı

    Kalbe tek seansla çift işlem yapıldı
    Kalbe tek seansla çift işlem yapıldı

    İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yaşlı bir hastaya, TAVİ yöntemiyle tek seansta hem kalp kapakçığı hem de stent takıldı.

    İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yaşlı bir hastaya, TAVİ yöntemiyle tek seansta hem kalp kapakçığı hem de stent takıldı. Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim dallarının birlikte gerçekleştirdiği işlemde, 82 yaşındaki Nadiye Tabur'a aynı anda ana damarı açılarak stent takılırken kalp kapakçığı da yerleştirildi.

    Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, seansı gerçekleştirdikleri ekiple birlikte hastanede düzenlediği basın toplantısında, Elazığ'dan gelen Tabur'un göğüs ağrısı, nefes darlığı ve yoğun çarpıntı şikayetleriyle kendilerine müracaat ettiğini belirtti.

    Hastanın yaşı itibariyle cerrahi yöntemin riskini kaldıramayacağını düşündüklerini dile getiren Özdemir, bu nedenle TAVİ yöntemiyle bir saat içinde tek seansta kalp kapakçığı ve yüzde 80 oranında kapalı olan ana damarını açarak stent taktıklarını kaydetti.

    Müdahaleyi kardiyoloji, anestezi ve cerrahiden oluşan yaklaşık 15 kişilik bir ekiple gerçekleştirdiklerini dile getiren Özdemir, ''Hastalarımız bu yöntemle 2-3 gün içerisinde taburcu olabilmekte. Bu yöntemle 7 hastayı başarıyla tedavi ettik. Bu müdahale, literatürde ilklerdendir. Yaptığımız bu uygulama da ülke genelinde sadece belli başlı birkaç merkezde yapılabiliyor'' diye konuştu.

    Daha önce bypass ameliyatı geçiren Nadiye Tabur da, sağlığının son derece iyi olduğunu belirterek, doktorlarına ve ekibe teşekkür etti.

    Kaynak: AA





    Kalbe tek seansla çift işlem yapıldı Yorumları