Bel ağrısına etkin çözüm, yüzme ve fitness   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 01-16-2013 (19:15)   Son Mesaj: 01-16-2013 (19:15)    Cevap: 0    Gösterim: 660  

    01-16-2013

    Bel ağrısına etkin çözüm, yüzme ve fitness

    Bel ağrısına etkin çözüm, yüzme ve fitness
    Bel ağrısına etkin çözüm, yüzme ve fitness

    Eski Güreş ve Basketbol Milli Takımları doktoru Op. Dr. Adnan Bağrıaçık, pek çok insanın sorunu olan bel ağrısının yüzme sporu ile rahatlıkla yenilebileceğini söyledi.

    Eski Güreş ve Basketbol Milli Takımları doktoru Op. Dr. Adnan Bağrıaçık, pek çok insanın sorunu olan bel ağrısının yüzme sporu ile rahatlıkla yenilebileceğini söyledi. Bağrıaçık, bel ağrısına karşı yüzme, uzun yol yürüyüşü ve fitness tavsiyesinde bulundu.

    Eski Güreş ve Basketbol Milli Takımları doktoru Adnan Bağrıaçık, bel ağrısı ile ilgili bilgi verdi. Bel ağrısının basit bir kas ağrısından, bel fıtığına kadar bir çok nedenle gerçekleşebileceğini belirten Bağrıaçık, ?Osteoporoz (kemik erimesi),ankilozan spondilit gibi bazı romatizmal hastalıklar, özellikle çocuklarda skolyoz, duruş bozuklukları, kireçlenmeler, kırıklar, tümörler de sık nedenler arasında sayılabilinir. Zayıf kaslar ve göbek te maalesef önemli nedenlerdir.? dedi.

    Bel ağrılarının yüzde 90'ının basit nedenlere dayandığını aktaran Bağrıaçık, yüzde 10 gibi az bir ihtimal de olsa ciddi bir durum olma ihtimalinin mutlaka dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Bağrıaçık şöyle konuştu: ?Şiddetli ağrı,geçmeyen ağrı,özellikle tek bacağa yayılan ağrı,uyuşma,hissizlik ve sırtta bel bölgesinde deformite önemlidir.?

    'SINIKÇILIK VE BEL ÇEKME TRAJİKOMİK BİR VAKADIR'

    Modern tedavi yöntemleri durumunda sınıkçılık (kırık ve çıkıkçı) ve bel çekme yöntemlerinin kullanılmasına bir anlam veremediğini aktaran Bağrıaçık, ?Bu kadar modern tedavi yöntemi ve uzman doktor varken maalesef bu tür eğilimleri trajikomik buluyorum.? şeklinde konuştu.

    Hastalanmamak ve tedavi olmak için spor ve egzersizlerin önemli olduğunu belirten Bağrıaçık şunları söyledi: ?Benim bel hastaları için favori branşlarım; yüzme,düz yol yürüyüşü,bisiklet ,fitness, Egzersiz olarak da günde 15 dakika aşağıdaki hareketleri yapabilirlerse pek bel problemi kalmaz veya da olmaz.?





    Bel ağrısına etkin çözüm, yüzme ve fitness Yorumları