Yediklerimiz sivilce oluÅŸumuna neden mi?   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 01-15-2013 (19:16)   Son Mesaj: 01-15-2013 (19:16)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    01-15-2013

    Yediklerimiz sivilce oluÅŸumuna neden mi?

    Yediklerimiz sivilce oluÅŸumuna neden mi?
    Yediklerimiz sivilce oluÅŸumuna neden mi?

    Çok erken yaşlarda karşılaştığımız giderek büyük sorunlar haline gelen sivilceler, hayatımızı olumsuz etkiliyor. Peki psikolojimizi bozan bu sivilcelerden nasıl kurtulabiliriz?

    Çok erken yaşlarda karşılaştığımız giderek büyük sorunlar haline gelen sivilceler, hayatımızı olumsuz etkiliyor. Peki psikolojimizi bozan bu sivilcelerden nasıl kurtulabiliriz? Tuğba Gömeç'in haberi

    Genel olarak adını sivilce olarak bildiğimiz akneler günümüzde en sık rastlanan cilt hastalıklarından biri. Her yüz kişiden ortalama 80'inin hayatının bir döneminde başına bela olmuş sonrasında bu sorun geçmiş ama geriye kalan yüzde 20'sinin tedavisi zor bir hal almıştır.

    Sivilce (Akne) derimizde bulunan yağ bezlerinin bir hastalığıdır. Belirli dönemler de yağ bezi daha fazla yağ salgılar. Yağın deri yüzüne geçişini sağlayan kanal, yoğunlaşmış yağ kütlesi yüzünden tıkanır ve sivilcelerin oluşumuna neden olur.

    En sık ergenlik dönemi olarak isimlendirilen 13 - 20 yaş arasında akneler görülmekte. Akneler en fazla yüz, üst boyun bölgesi, sırt ve omuzlarda görülmekte. Siyah noktalar ve sivilceler gençlerin en hassas dönemlerinde psikolojik sorunlara neden olabilir.

    Aknenin oluşumunda ana etken erkeklik hormonu olarak bildiğimiz testosteron hormonu olduğunu söyleyen Özel Elit Polikliniği'nin kurucusu olan Estetik ve Plastik Cerrahı Op. Dr. H. Beyhan Kanmaz , "Rahatsızlığın şiddeti hormon düzeyinden çok kalıtsal yatkınlık, stres, kalın yağlı deri ve uygunsuz kozmetik ürün kullanımı faktörleri ile ilişkilendirilebilir" dedi ve sözlerine devam etti.

    "Siyah nokta ve beyaz nokta olarak bilinen sorunlar aslında sivilcenin başlangıç aşamasıdır. Komedon olarak isimlendirilen bu sorunlar içinde bakterilerin üremesiyle iltihaplı sivilcelere dönüşebilir. İltihaplı sivilceler iyileşirken yerinde mutlaka az veya çok iz bırakır" dedi.

    TÜKETTİĞİMİZ GIDALAR SİVİLCE OLUŞUMUNU TETİKLİYOR MU?

    Aknelerin ve yiyeceklerin üzerinde yıllarca araştırma yapıldığını her herhangi bir besinin akneye sebep olmadığını söyleyen Kanmaz sözlerine devam etti.

    "Yağlı besinler ciltte akne problem yaratmaz. Öyle olsaydı yağlı yiyecekleri, tüketmezdik ve böylece bu cilt hastalığıyla karşı karşıya kalmazdık. Beslenme şeklimizi değiştirerek sivilcelerden kurtulamayız. Cildimizdeki aknelerden ancak akne tedavisiyle kurtulabiliriz.

    Akne tedavisi: Akne kendiliğinden düzelebilen bir deri hastalığı. Fakat iltihaplı akneler iz bırakan sorunlardır. Derideki izlerin oluştuktan sonra tamamen yok edilme şansı bulunmamakta. Bu nedenle sivilce tedavisine mümkün olduğu kadar erken başlanmalı ve iz oluşumu engellenmelidir" dedi.

    TIBBI TEDAVİ OLARAK EN SIKLIKLA BAŞVURULAN YÖNTEMLER

    Â*Benzoyl peroksit Â*Antibiyotikler A vitamin türevi ilaçlarÂ* Anti -enflamatuarlarÂ* Temizleyici Bakım Ãœrünleri tek tek veya kombine edilerek kullanılmakta Â*

    Bu tedavilerin etkili tedaviler olduğunu söyleyen Kanmaz, "Kısa sürede yanıt alınamamakta. Uzun süreçte yanıt alınmakla birlikte iz kalım riski bulunmakta. İleri düzey ilaçların ( antibiotikler, veya retinoid gurubu ilaçlar) akneyi kontrol etmede etkinliği yüksektir. Fakat uzun süreli kullanımda karşılaşılabilen deri kuruluğu, psikolojik sorunlar, mide rahatsılıkları, antibiyotiğe direnç gibi sorunlarda kullanımlarını kısıtlamaktadır" dedi.

    ERKEN DÖNEM SİVİLCE TEDAVİSİ

    Sivilcelerin kesinlikle patlatılmaması gerektiğini önemle vurgulayan Kanmaz, " Her patlattığınız sivilce mikropların daha çok yayılmasına sebeptir. Eğer enfoksiyon kaparsanız ömür boyu geçmeyecek kalıcı yaralar meydana gelebilir " dedi ve sözlerine devam etti.

    "Akne tedavi sistemi kliniğimizde hafif ve orta düzey iltihaplı sivilcelerin tedavisinde TheraClear? akne tedavisi sistemi kullanılmakta. TheraClear sistemi vakum ve yoğun atımlı ışık (IPL) kombine uygulama yapabilen komedonal ve iltihaplı akne üzerinde etkili bir yöntem.

    TheraClear sistemi deride vakumla siyah noktaların ve iltihabın temizlenmesini sağlarken tedavi edici yoğun ışık kaynağı iltihaplı sivilcelerde var olan mikropların yok edilmesini sağlayarak hızla iltihabın gerilemesini, sivilcelerdeki kızartıların azalmasını, buna bağlı olarak sivilcede iz oluşma riskini azaltmaktadır.

    TheraClear Amerika Gıda ve İlaç Dairesi ( FDA ) tarafından tüm deri türlerinde akne tedavisinde etkinliği onaylanmış, uygulama konforlu ve 10 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmakta. Klinik sonuçlar 1 - 5 seans arasında görülebilmektedir" dedi.

    THERACLEAR AKNE TEDAVÄ° SÄ°STEMÄ° FAYDALARI

    FDA tarafından tüm cilt tiplerinde etkinliği onaylı akne tedavi cihazıdır Hızlı ve etkili akne kontrolü Aknede iz kalım şansını azaltır Diğer akne tedavileri ile kombine edilebilir Gözenekleri sıkılaştırır
    Akneniz varsa deriniz yağlı ve geniş gözenekli ise akne tedavisinde ağızdan alınan antibiyotikleri kullanmak istemiyorsanız, antibiyotik tedavisine rağmen aknelerinizde gerileme olmadıysa, kullanılan antibiyotikler yan etki oluşturdu ve artık kullanmak istemiyorsanız TheraClear size uygun bir tedavi seçeneği olabilir.

    Â*

    tugba.gomec@haber7.com

    haber7





    Yediklerimiz sivilce oluşumuna neden mi? Yorumları