Organları 3 kişiye umut olacak   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 01-12-2013 (19:15)   Son Mesaj: 01-12-2013 (19:15)    Cevap: 0    Gösterim: 409  

    01-12-2013

    Organları 3 kişiye umut olacak

    Organları 3 kişiye umut olacak
    Organları 3 kişiye umut olacak

    Tedavi gördüğü Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 52 yaşındaki Zergap Kısakoloğlu'nun organları bağışlandı.

    Tedavi gördüğü Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 52 yaşındaki Zergap Kısakoloğlu'nun organları bağışlandı. Akciğer hastası olan talihsiz kadının böbrekleri ve karaciğeri nakil için Erzurum, Trabzon ve Samsun'a gönderildi.

    Annelerini solunum yetmezliğinden kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını anlatan Hakan Kısakoloğlu, 4 yıl önce de kardeşi Serkan Kısakoloğlu'nun akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu organların başka insanlara umut olmasını diliyoruz. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Annemizin organlarını bağışlayarak birilerinin derdine derman olmak istedik? dedi.

    BAŞHEKİM BAL: BU DUYARLILIĞIN ARTMASINI İSTİYORUZ

    Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Bal da, Zergap Kısakoloğlu'nun solunum yetmezliği sonucu beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından yakınlarının organ nakline ikna olduğunu anlattı, ?Acılarını hafifleteceğini düşündükleri için organ bağışına karar verdiler. Acılar içinde organ bekleyen insanlara karşı duyarlılık gösteren aileye teşekkür ederim. Bu duyarlılığın artmasını istiyoruz? diye konuştu.

    ORGANLAR ERZURUM, SAMSUN VE TRABZON'DA HASTALARA CAN VERECEK

    Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen ekip tarafından organları alınan Zergap Kısakoloğlu'nun bir böbreği Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde nakil bekleyen bir hastaya, karaciğeri Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bir hastaya, bir böbreği de uygun bir hastaya nakil için Samsun'a gönderildi.

    AİLEDE KANSER HASTALIĞI

    Bu arada Zergap Kısakoloğlu'nun eşi Mithat Kolukısaoğlu'nun da kanser hastalığından hayatını kaybettiği, asker olan oğlu Gökhan Kolukısaoğlu'nun da akciğer kanseri tedavisi gördüğü öğrenildi.

    Kaynak: DHA





    Organları 3 kişiye umut olacak Yorumları