Obezitenin sayılamayacak kadar çok zararı var   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-22-2012 (18:15)   Son Mesaj: 12-22-2012 (18:15)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    12-22-2012

    Obezitenin sayılamayacak kadar çok zararı var

    Obezitenin sayılamayacak kadar çok zararı var
    Obezitenin sayılamayacak kadar çok zararı var

    Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aytekin Oğuz; "Obezitenin sayılamayacak kadar çok zararı var" dedi.

    Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aytekin Oğuz; "Obezitenin sayılamayacak kadar çok zararı var" dedi. Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Yüksekokulu Tarafından "Obezite: Aşırı Kilo-Sağlık İlişkisini Tartışıyoruz" konulu panel gerçekleştirildi.

    KLÜ Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Panel Başkanlığını KLÜ Sağlık Meslek Okulu Beslenme ve Diyetislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Sökmen, panelist olarak KLÜ Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Rafet Yiğitbaşı, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aytekin Oğuz ve Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Banu Mesci katıldı.

    Panel öncesi bir konuşma yapan KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç; üniversite olarak güncel konular hakkında panel, konferans düzenlemeye çalıştıklarını belirterek;

    "Bir üniversitenin en yakın çevresine sunabileceği güzel hizmetler kamuoyunu aydınlatma görevi, bunlar üniversitenin olmasa olmazları. Eğitim öğretim çalışmalarına faaliyetlerine önem veriyoruz. Mevcut eğitim-öğretimin devam ettiği birimlerde b u eğitimin kalitesini yükseltmek önemli bir amacımızdır. Gelişen bir üniversite olarak yeni fakülteleri, bölümleri faaliyete geçirmek suretiyle üniversitemizin gelişmesinde katkıda bulunmak bizim, en önemli görevimiz. Bunun içinde her an gece gündüz demeden çalışıyoruz. Kırklareli'ni bir adım daha cazibe merkezi haline getirme konusunda üniversitemizin rolünü göstermeye çalışıyoruz" dedi.

    Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aytekin Oğuz; obezitenin ne kadar zararı olduğunu sorsam sayılamayacak kadar çok zararı olduğunu belirterek;
    "Diyabet, hipertansiyon, kan yağları bozukluğu, kalp yetersizliği, ritim bozukluğu, uyku bozukluğu gibi daha birçok zararı vardır. Kilolu insanlar gündüzde çok rahat uyuyabilir ve uykusunda horlama, nefes alırken çok yüksek ses çıkartma sorunu yaşar. Öncelikli olarak obez miyiz değil miyiz bir anlamamız lazım. Her insanın vücut kitle endeksini bilmesi ve bu endeksin nominal oranlara uyması gerekiyor. Oranların altında çıkıyorsa veya üstünde çıkıyorsa ciddi bir sıkıntı var demektir. 1.60 boyunda olan bir kişinin vücut kitle endeksi 30'u geçtiği zaman obez oluyor" dedi.
    Panele, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Lütfi Mor,Kırklareli İl Sağlık Müdür Vekili Çiğdem Cerit, KLÜ öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

    Kaynak: İHA





    Obezitenin sayılamayacak kadar çok zararı var Yorumları