Tütünle mücadelede cezalar artıyor   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 12-20-2012 (18:14)   Son Mesaj: 12-20-2012 (18:14)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    12-20-2012

    Tütünle mücadelede cezalar artıyor

    Tütünle mücadelede cezalar artıyor
    Tütünle mücadelede cezalar artıyor

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tütünle mücadelede cezaların artabileceğini belirterek, ?Bütün çabalarımıza rağmen getirdiğimiz yasaklara rağmen ihlaller gerçekleşiyor. Cezalarda artışa gidebiliriz? dedi.

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tütünle mücadelede cezaların artabileceğini belirterek, ?Bütün çabalarımıza rağmen getirdiğimiz yasaklara rağmen ihlaller gerçekleşiyor. Cezalarda artışa gidebiliriz? dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TGRT Haber'de Duygu Yener'in sorularını cevaplandırdı. Kapalı alanlarda sigara içme yasağına uymayan işletmelere uyarılarda bulunan Akdağ, yeni bur kanun tasarısı üzerinde çalıştıklarını söyledi. Yasağa uymayan işletmeler için ceza artışına gidileceğini sözlerine ekleyen Akdağ, tütünle mücadelede yapılacak olan yeni düzenlemeleri anlattı. Bütün çabalara rağmen, getirilen yasaklara rağmen ihlallerin gerçekleştiğinin altını çizen Akdağ, ?Cezaların uygulanması ile ilgili hükümleri kuvvetlendireceğiz. Cezalarda artışa gidebiliriz, tekrar eden durumlarda katlanarak artacak cezalar? dedi.

    ?2013 YILINDA TÜTÜNLE MÜCADELEYE AĞIRLIK VERECEĞİZ?

    2013 yılında tütünle mücadeleye daha da ağırlık vereceklerini sözlerine ekleyen Akdağ, yasaklara uymayanlar için yeni bir kanun taslağı üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Kafelerin ve kahvehanelerin sigara yasağını delmenin yollarını armanın yollarından vazgeçmelerini isteyen Akdağ, gerekirse cezaları artırarak yollarına devam edeceklerini kaydetti.

    Haksız rekabete izin vermeyeceklerini ve işletmelere uyarılarda bulunan Akdağ, ?Uyarım şudur; biz bu işin peşini bırakmayacağız. İhlal çabalarından vazgeçsinler. İhlallerin oranlarına müsaade etmeyiz? dedi.

    Kaynak: İHA





    Tütünle mücadelede cezalar artıyor Yorumları