Sigara DNA'yı bozuyor   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 12-18-2012 (19:16)   Son Mesaj: 12-18-2012 (19:16)    Cevap: 0    Gösterim: 400  

    12-18-2012

    Sigara DNA'yı bozuyor

    Sigara DNA'yı bozuyor
    Sigara DNA'yı bozuyor

    DNA'ya zarar veren kimyasalların başında sigarada bulunan ve sayıları binlerle ifade edilen kanserojen maddeler geliyor.

    DNA'ya zarar veren kimyasalların başında sigarada bulunan ve sayıları binlerle ifade edilen kanserojen maddeler geliyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali İrfan Güzel, DNA molekülünün önemli olduğu kadar hassas bir yapıya da sahip olduğuna dikkati çekti.

    Kimyasal ajan çeşitlerinin çok olduğunu kaydeden Güzel, şunları söyledi: ''DNA'ya zarar veren kimyasalların başında sigara dumanında bulunan ve sayıları binlerle ifade edilen çok çeşitli kanserojen maddeler gelmektedir. Diğer önemli bir kanserojen ise kuru gıdalar, baharatlar, kuru yemişler, hayvan yemlerinin nemli, loş ve sıcaklığı 25-35 derece olan ortamlarda depolanması durumunda bunlar üzerinde çoğalan bazı küf mantarları tarafından oluşturulan aflatoksindir."

    Kaynak: AA





    Sigara DNA'yı bozuyor Yorumları