Doktora ÅŸiddet uygulayana ceza geliyor   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 12-16-2012 (18:12)   Son Mesaj: 12-16-2012 (18:12)    Cevap: 0    Gösterim: 440  

    12-16-2012

    Doktora ÅŸiddet uygulayana ceza geliyor

    Doktora ÅŸiddet uygulayana ceza geliyor
    Doktora ÅŸiddet uygulayana ceza geliyor

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkçılara şiddet uygulayanlara verilecek cezaların artırılmasından yana olduğunu belirterek, ''İşinin başında vatandaşa hizmet eden bir devlet memurunun, sağlıkçının şiddete maruz kalması asla kabul edilebilir bir durum değildir'' dedi.

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkçılara şiddet uygulayanlara verilecek cezaların artırılmasından yana olduğunu belirterek, ''İşinin başında vatandaşa hizmet eden bir devlet memurunun, sağlıkçının şiddete maruz kalması asla kabul edilebilir bir durum değildir'' dedi. Akdağ, sağlıkta şiddetin önlenmesi ve cezaların artırılmasına yönelik çalışmaları, AA muhabirine değerlendirdi.

    Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine büyük önem verdiklerini, bunun için birçok tedbir aldıklarını belirten Akdağ, günde 20-25 şiddet olayının bildirildiği Beyaz Kod biriminde yetkili sendikadan da birinin 24 saat görev yapması önerisi götürdüğünü söyledi.

    Bu olayları azaltmak için gayret göstermeyi sürdüreceklerini ifade eden Akdağ, hastalarla sağlıkçılar arasındaki karşılıklı diyaloğun geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Akdağ, ''Bütün bunlara rağmen tırnak içinde ifade ediyorum, magandalık, kabadayılık yapan varsa onlar için devletin güçlü elini ortaya koyacağız'' diye konuştu.

    -''Yargı artık daha hızlı iÅŸliyor''-Â*

    Yargının da artık bakanlık olarak gösterdikleri çabaların ardından bu tür olaylarda yerinde ve hızlı işlemeye başladığına dikkati çeken Akdağ, şöyle konuştu:

    ''Bundan da memnunuz. Adalet Bakanlığımız ile görüşüyoruz. Ben cezaların artırılmasına da taraftarım. Ä°ÅŸinin başında vatandaÅŸa hizmet eden bir devlet memurunun, saÄŸlıkçının ÅŸiddete maruz kalması asla kabul edilebilir bir durum deÄŸildir. Bir kiÅŸi döner bıçağıyla gidip bir hastaneye girer, tutuklandıktan sonra elini kolunu sallayarak çıkarsa, bizim bununla mücadele etmemizin çok zor olduÄŸu açık.''Â*

    Akdağ, ''Adalet Bakanlığı nasıl bakıyor cezaların artırılması önerinize'' sorusuna ise ''Genel anlamda onlar kategorik bir yaklaşım içerisindeler ceza kanunuyla alakalı olarak. Söylediğim gibi üzerinde çalışıyoruz'' yanıtını verdi.

    Batılı ülkelerle kıyaslandığında şiddet olaylarının Türkiye'de daha düşük olduğunu dile getiren Akdağ, ''Kayıt altına almak çok önemli. Nerede bir sağlıkçı şiddet görmüşse bize bildirsin, kayıt altına alalım ve hukukunu koruyalım'' çağrısında bulundu.

    Kaynak: AA





    Doktora şiddet uygulayana ceza geliyor Yorumları