Bakan Akdağ'dan 'organ bağışı' çağrısı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 12-15-2012 (18:12)   Son Mesaj: 12-15-2012 (18:12)    Cevap: 0    Gösterim: 444  

    12-15-2012

    Bakan Akdağ'dan 'organ bağışı' çağrısı

    Bakan Akdağ'dan 'organ bağışı' çağrısı
    Bakan Akdağ'dan 'organ bağışı' çağrısı

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, organ bağışı çağrısında bulunarak, ''Bir can kurtarmış oluyorsunuz ya da bir insanı hayat boyu diyaliz makinesine bağlı olmaktan kurtarıyorsunuz'' dedi.

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, organ bağışı çağrısında bulunarak, ''Bir can kurtarmış oluyorsunuz ya da bir insanı hayat boyu diyaliz makinesine bağlı olmaktan kurtarıyorsunuz'' dedi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Sağlık Bakanı Akdağ, Sağlık-Sen'in Kızılcahamam'da düzenlediği teşkilat toplantısına katıldı, ülke genelinde sağlık çalışanlarınca başlatılacak organ bağışı kampanyasının açılışını gerçekleştirdi.

    Toplantıda konuşan Akdağ, sağlık alanındaki gelişmelere değinerek, dönüşüm sürecinde önlerine taş koymaya çalışanlarla da mücadele ettiklerini söyledi.

    ''Ah Ali Menekşe ah''

    Bu kişilerin birçok meseleyi çarpıttığını kaydeden Akdağ, Giresun'da görevi başında hastası tarafından öldürülen Dr. Ali Menekşe'den söz ederken duygulandı.

    Bir süre konuşmasına ara veren Akdağ, ''Ah Ali Menekşe ah. Keşke mektubunu getirip size bir kere daha okusaydım. Kamuda çalışan doktorların beraberinde illa muayenehanesi de olacak diye Anayasa Mahkemesi'ne gidenler, keşke Ali Menekşe'nin mektubunu vefatından sonra okusalardı da bu yanlışları yapmasalardı'' diye konuştu.

    Sağlık çalışanlarının, dönüşümde büyük payı olduğunu vurgulayan Akdağ, aksi halde Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın başarılı olamayacağını dile getirdi.

    Türkiye'de sağlık çalışanlarının sayısının yetersizliğine dikkati çeken Akdağ, hastaların başka ülkelere gönderilemeyeceğini, Türkiye'de tedavi edilmek zorunda olduğunu, bu yükü sağlık çalışanlarının omuzladığını söyledi.

    ''Bayan sağlık çalışanlarının yükü çok''

    Özellikle bayan sağlık çalışanlarının yükünün fazla olduğuna dikkati çeken Akdağ, kendisinin de zaman zaman bulaşık makinesinin başına geçtiğini belirtti. Akdağ, erkeklere evdeki işleri de paylaşmaları çağrısında bulundu.

    Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkıyla ilgili taleplere değinen Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın yıpranmayla ilgili herhangi bir düzenlenmesinde sağlık çalışanlarının da yer alması için her türlü gayreti göstermeye hazır olduğunu dile getirdi.

    Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması talebi de olduğunu hatırlatan Akdağ, konunun ilgili bakanlıklarla üzerinde iyi çalışılması gerektiğini belirtti.

    ''Sözleşmeli yapmayacağız''

    Kamu hastane birlikleri kurulmasıyla çalışanların sözleşmeli hale geleceği iddialarını da yalanlayan Akdağ, ''Sağlık çalışanlarının sözleşmeli hale getirilmesi gibi bir niyetimiz yok'' dedi.
    Akdağ, sağlıkta şiddete karşı olduğunu bir kez daha dile getirerek, basından sağlık çalışanlarına yönelik ön yargılı haberler yapmamalarını istedi.

    Organ bağışı

    Sağlık Bakanı Akdağ, daha sonra Sağlık-Sen'in ülke genelindeki sağlık çalışanlarına yönelik organ bağışı kampanyasını başlattı.

    Kendisinin de 8-9 yıl önce organlarını bağışladığını belirten Akdağ, organ bağışı konusunda duyarlılığın artırılması gerektiğini söyledi.

    Akdağ, yoğun bakım ve organ nakli koordinatörlüğü gibi konularda ülkenin olanaklarının güçlendiğini, ancak organ bağışının yetersiz olduğunu söyledi.

    Ambulans helikopter ve uçaklarla hem hasta hem de organların taşınabildiğini, organ nakli merkezleri ve hekimlerin işinin ehli olduğunu dile getiren Akdağ, ''Geriye ne kalıyor? Beyin ölümü gerçekleşenlerin organlarının bağışlanması. Bütün vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyorum. Bir can kurtarmış oluyorsunuz ya da bir insanı hayat boyu diyaliz makinesine bağlı olmaktan kurtarıyorsunuz'' dedi.

    Bu tür kampanyaların yararlı olduğunu belirten Akdağ, Sağlık-Sen'e kampanyadan dolayı teşekkür etti.
    Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de kampanyayı sağlık çalışanlarının kamuoyu nezdindeki saygınlığının artırılması ve organ bağışı konusunda duyarlılığın güçlendirilmesi amacıyla düzenlediklerini belirterek, organ bağışı yaptı. Memiş, bağış kartını Sağlık Bakanı Akdağ'dan aldı.

    Kaynak: AA





    Bakan Akdağ'dan 'organ bağışı' çağrısı Yorumları