Akdağ'ı duygulandıran doktor: Ah Ali Menekşe ah   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 12-15-2012 (18:12)   Son Mesaj: 12-15-2012 (18:12)    Cevap: 0    Gösterim: 420  

    12-15-2012

    Akdağ'ı duygulandıran doktor: Ah Ali Menekşe ah

    Akdağ'ı duygulandıran doktor: Ah Ali Menekşe ah
    Akdağ'ı duygulandıran doktor: Ah Ali Menekşe ah

    Sağlık çalışanlarıyla buluşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastası tarafından tabancayla vurularak öldürülen Doktor Ali Menekşe'nin vasiyet mektubunu okurken duygulu anlar yaşadı.

    Sağlık çalışanlarıyla buluşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastası tarafından tabancayla vurularak öldürülen Doktor Ali Menekşe'nin vasiyet mektubunu okurken duygulu anlar yaşadı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Kamuda çalışan doktorların beraberinde ille de muayenehanesi olacak' diye Anayasa Mahkemesi'ne gidenler keşke Ali Menekşe'nin mektubunu vefatından sonra okusalardı da bu yanlışları yapmasalardı" dedi.

    Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlenen "Sağlık-Sen Türkiye Buluşması"na Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar, AK parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özden Ulupınar ile çok sayıda Sağlık-Sen üyesi katıldı.

    Etkinliğin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Gerçekten inançla gönlünüzü ortaya koyarak, davanızı esas bilerek yola çıkarsanız nereden nereye gelinebileceğinin bu ülkeden en iyi örneğini veren kişilerden birisi de rahmetli Mehmet Akif İnan ve arkadaşları olmuştur. 1995'te bir avuç insanla başlayan hareket bugün Türkiye'de memur sendikacılığını yüz akı haline geldi" dedi.

    28 Şubat'ın Türkiye'de çok büyük bir yıkıma yol açtığını belirten Bakan Akdağ, "28 Şubat insanımızın güven duygusunu kaybettiği, Anadolu'nun inançlı insanının önünde her gün kalktığında bir başka engelle uyandığı bir dönemin adıdır. O günün çilelerin hep birlikte çektik. O gün sizleri bizler fişlediler. O gün bu ülkenin tertemiz insanlarını, bu ülkeye hizmet etmekten men etmek için ellerinden geleni yaptılar. Ama bakın yıllar sonra nerelerdeyiz" diye konuştu. Bakan Akdağ, ardından Necip Fazıl Kısakürek'in bir şiirini okuduğu sırada salondan alkış sesleri yükseldi.

    Giresun'da görev yaptığı hastanede hastası tarafından tabancayla vurularak öldürülen Doktor Ali Menekşe'yi hatırlatan Bakan Akdağ, "Ah Ali Menekşe ah. Keşke mektubunu getirip burada sizlere bir kez daha okusaydı. 'Kamuda çalışan doktorların beraberinde ille de muayenehanesi olacak' diye Anayasa Mahkemesi'ne gidenler keşke Ali Menekşe'nin mektubunu vefatından sonra okusalardı da bu yanlışları yapmasalardı" ifadelerini kullandı. Bakan Akdağ'ın konuşması sırasında gözleri doldu.

    Kaynak: İHA, AA





    Akdağ'ı duygulandıran doktor: Ah Ali Menekşe ah Yorumları