Dikkat '0-6 yaÅŸ faturasını ergenlikte ödersiniz   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 12-13-2012 (18:15)   Son Mesaj: 12-13-2012 (18:15)    Cevap: 0    Gösterim: 517  

    12-13-2012

    Dikkat '0-6 yaş faturasını ergenlikte ödersiniz

    Dikkat '0-6 yaş faturasını ergenlikte ödersiniz
    Dikkat '0-6 yaş faturasını ergenlikte ödersiniz

    Anne ve babalara çocukların karakter gelişimini 0-6 yaş grubunda tamamladıklarını belirten Psikolog Neil Senem Gülenay, "0-6 yaşın faturasını, ergenlikte ödersiniz" diyerek ebeveynleri uyardı.

    Anne ve babalara çocukların karakter geliÅŸimini 0-6 yaÅŸ grubunda tamamladıklarını belirten Psikolog Neil Senem Gülenay, "0-6 yaşın faturasını, ergenlikte ödersiniz" diyerek ebeveynleri uyardı. Â*Küçükçekmece Belediyesi Aile Danışma Merkezi'nin düzenlediÄŸi "Ebeveyn Tutumları" seminerinde anne ve babalara çocukların karakter geliÅŸimini 0-6 yaÅŸ grubunda tamamladıklarını belirten Psikolog Neil Senem Gülenay, "0-6 yaşın faturasını, ergenlikte ödersiniz" diyerek ebeveynleri uyardı.

    Küçükçekmece Belediyesi Aile Danışma Merkezi Psikologları Neil Senem Gülenay ve Talin Öcal, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Ebeveyn Tutumları' konulu seminer verdi.

    Ebeveynlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen söyleşide Psikologlar, anne- babalara; çocuklarına uygulamaları gereken davranış biçimleri ve disiplin yöntemlerini verdikleri örneklerle anlattı.
    "0-6 yaşın faturasını, ergenlikte ödersiniz" diyerek, ebeveynleri 0-6 yaş çocuk gelişimi konusunda uyaran Psikolog Talin Öcal, insanoğlunun karakter ve kimlik oluşumunun yüzde 80'inin ilk altı yaş içerisinde tamamlandığını ifade etti. Bu sürecin gelişimin en hızlı olduğu, çevresel etkilerin hüküm sürdüğü bir yaş aralığı olduğunu belirten Öcal ebeveynlere, "Bu dönemde çocuğa nasıl davranılırsa ilkokul veya ergenlik döneminde çocuğun o şekilde karşılık vereceğini unutmayın. Bu sebeple koruyucu, aşırı otoriter ve izin verici anne baba tutumlarını bir kenara bırakın" diye seslendi.

    "EBEVEYNLER DEMOKRATÄ°K TUTUM SERGÄ°LEMELÄ°"
    Kendine güvenen, bağımsız, toplumla uyumlu, girişimci bireyler yetiştirmek için uygun olan davranış biçiminin demokratik tutum olduğunu ifade eden Neil Serem Gülenay ise, bu tutumun olmazsa olmazlarını şöyle sıraladı: "Bu yöntemde ikna ve geçici mahrumiyet disiplin yöntemi olarak kabul edilmeli, çocukla her hangi bir problem yaşandığında onunla mantıklı ve açıklanabilir şekilde konuşulmalıdır. Çocuğa karşılıksız sevgi gösterilmeli ayrıca başarıları ödüllendirilerek, bedensel cezalardan kesinlikle uzak durulmalıdır."

    "TEHDÄ°T ETMEYÄ°N, FEVRÄ° DAVRANMAYIN"
    Psikolog Neil Serem Gülenay, çocuğuyla zaman zaman disiplin konularında baş etmekte zorlanan ebeveynlere de tavsiyelerde bulundu. Etkin bir iletişim için çocuğu sakince dinlemenin yanı sıra alaycı ve fevri davranışlardan uzak kalınması gerektiğini vurgulayan Gülenay, tehdit etme, uyarma, rüşvet teklif etme gibi davranışların çocukla ebeveyn arasındaki iletişimin engelleri olduğunun altını çizdi.

    Kaynak: Ä°HA





    Dikkat '0-6 yaş faturasını ergenlikte ödersiniz Yorumları