Akdağ'dan ''fişleme'' tepkisi   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 12-13-2012 (18:14)   Son Mesaj: 12-13-2012 (18:14)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    12-13-2012

    Akdağ'dan ''fişleme'' tepkisi

    Akdağ'dan ''fişleme'' tepkisi
    Akdağ'dan ''fişleme'' tepkisi

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastaların kişisel bilgilerinin saklanmasıyla ilgili, ''Ortada bir fişleme falan yok'' dedi.

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastaların kişisel bilgilerinin saklanmasıyla ilgili, ''Ortada bir fişleme falan yok'' dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nın hasta verilerinin depolanmasına yönelik çıkarmayı planladığı düzenlemeye ilişkin iddialar konusunda soruları yanıtladı.

    Bir hastanın farklı hastanelerde tutulan dosyalarının bir araya getirilmesindeki zorluğa işaret eden Akdağ, oysa elektronik ortamda bir araya getirilen dosyaların ülke politikalarının yönlendirilmesi amacıyla da kullanılabileceğini belirtti.

    Bu bilgilerin hasta mahremiyetine azami riayet edilerek güvenli bir ortamda iletilmesi ve saklanmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Akdağ, şunlara işaret etti:

    ''Bu fişlenme meselesini eğer bu gözle değerlendirirsek o zaman hastası için kayıt alan ve bunu saklayan her hastane o hastasını fişlemiş oluyor öyle mi? Bu nasıl bir yaklaşımdır, mantıktır, kabul edilemez ki. Ortada bir fişleme falan yok, sadece birçok gelişmiş ülkenin de yapmaya çalıştığı gibi sağlıkla ilgili verilerin güvenilir biçimde saklanması ve uygun görülen kişilerce, bireyin uygun gördüğü kişilerce de gerektiğinde paylaşılması meselesi var.''

    Kaynak: AA





    Akdağ'dan ''fişleme'' tepkisi Yorumları