Kornea nakilleri için bağış bekleniyor   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 12-13-2012 (18:14)   Son Mesaj: 12-13-2012 (18:14)    Cevap: 0    Gösterim: 467  

    12-13-2012

    Kornea nakilleri için bağış bekleniyor

    Kornea nakilleri için bağış bekleniyor
    Kornea nakilleri için bağış bekleniyor

    Konya Numune Hastanesi Göz Bankası Laboratuar Yöneticisi Dr. Melih Azap, 2009 yılından buyana kornea nakillerini gerçekleştirdiklerini belirterek bugüne kadar 200 nakil yaptıklarını söyledi.

    Konya Numune Hastanesi Göz Bankası Laboratuar Yöneticisi Dr. Melih Azap, 2009 yılından buyana kornea nakillerini gerçekleştirdiklerini belirterek bugüne kadar 200 nakil yaptıklarını söyledi. Zeki Dursun'un haberi

    Azap, ailesi tarafından organları bağışlanan 28 yaşındaki Mehmet Çetintaş'ın bir gözünün korneasının da iltihaptan dolayı sol gözü görme yeteneğini kaybeden 45 yaşındaki Ceylani Ongun'a nakledildiğini belirtti. Uzman doktor Fehmi Özkan da başarılı bir ameliyatın ardından naklin gerçekleştirildiğini vurguladı.

    Türkiye genelinde 5 bin kişinin kornea nakli için beklediğini belirten Dr. Melih Azap, insanlara organ bağışı çağrısında bulunarak, ''Bu sistemi yürütebilmenin tek bir yolu var o da kornea bulabilmek. Bunu da ancak bağışla yapabiliyoruz. Onun için insanlarımızı organ bağışına davet ediyoruz. Nakillerimiz sayesinde tekrar görebilenler de bu dünyadan göçüp gidenlere hayır dualarını verecekler." dedi.

    Türkiye genelinde 25 tane göz bankası bulunduÄŸunu ve bunlardan bir tanesinin de Konya Numune Hastanesi'nde olduÄŸunu vurgulayan Azap,Â*ÅŸunları söyledi:Â*''Bankamızda da sırada bekleyen 200 kiÅŸi var. EÄŸer bağışlar olursa biz bir yıl içerisinde bekleyen sayısını sıfıra düşürürüz. Ama yeter ki organ bağışı yapılsın.''

    BAŞARI ORANI ÇOK YÜKSEK

    Kornea nakillerini gerçekleştiren Uzman Doktor Fehmi Özkan da başarılı bir ekip ile nakilleri yaptıklarını söyledi. Kornea nakilleri konusunda bazı sıkıntılarda yaşadıklarını vurgulayan Özkan ''Merkezimizde özellikle çevre illerden bulduğumuz korneaları getirmek için araç sıkıntısı çekiyoruz. 112 servisinden destek alarak kornealarıgetiriyoruz. Ayrıca nakil bekleyen hastalarımız adres ve telefon güncellemesi yapmadığı için ulaşmakta zorlanıyoruz." dedi.

    YENÄ°DEN DOÄžMUÅž GÄ°BÄ°

    Konya Numune Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyon sonrası kornea nakledilen Ceylani Ongun, şimdi ise yeni doğmuş gibi görebileceğini kaydetti. İnsanları organ bağışına çağıran Ongun, ''Çünkü bağışlanan bir organ bir başka kişiyi hayata yeniden kavuşturuyor. Kurumakta olan bir ağacı yeniden yeşillendiriyor. Ben de organlarımı bağışlayacağım''diye konuştu.

    Kaynak: ZEDHABER





    Kornea nakilleri için bağış bekleniyor Yorumları