Arka koltuktaki çocukla ilgili çarpıcı tespit   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 12-12-2012 (19:16)   Son Mesaj: 12-12-2012 (19:16)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

    12-12-2012

    Arka koltuktaki çocukla ilgili çarpıcı tespit

    Arka koltuktaki çocukla ilgili çarpıcı tespit
    Arka koltuktaki çocukla ilgili çarpıcı tespit

    Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, araştırmaların çocukların arka koltukta oturmalarının yüzde 29 daha güvenli olduğunu gösterdiğini bildirdi.

    Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, araştırmaların çocukların arka koltukta oturmalarının yüzde 29 daha güvenli olduğunu gösterdiğini bildirdi. Hava yastığının aracın ön koltuğunda seyahat eden küçük çocuklar için bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekilen Trafik Hizmetleri Başkanlığı açıklamasında, "Çalışmalar, araçta yolcular için hava yastığı olsun olmasın çocukların arka koltukta oturmalarının yüzde 29 daha güvenli olduğunu göstermektedir. Bir otomobilde maksimum güvenlik için şu önlemlerin alınması tavsiye edilmektedir. Ön koltukta oturan çocuklar eğer emniyet kemeri uygun olmayan bir şekilde bağlanmışsa, emniyet kemeri yoksa, doğru pozisyonda oturmuyorlarsa ya da emniyet kemerinin doğru bağlanması için boyları çok küçükse ölümcül bir risk altındadırlar. Bir çarpma anında kolayca öne fırlayabilirler ve şişen hava yastığı başlarına ya da boyunlarına şiddetle çarpabilir." denildi.

    Araçta hava yastığı olsa bile, bir kişinin emniyet kemeri olmaması halinde çok ciddi bir şekilde yaralanabileceği ya da öleceğinin vurgulandığı açıklamada, bir çarpma anında emniyet kemeri takıyor olmanın kişinin içeride bulunan şeylere çarpmasını engelleyebileceği dile getirildi. Açıklamada; "Hava yastığı yalnızca tamamlayıcı bir önlemdir. Bir başka deyişle hava yastığı, aracın ön kısmının bir yere çarpması halinde açılmak üzere tasarlanmıştır. Aracın yuvarlanması, yandan, arkadan çarpma halinde ya da düşük hızlardaki çarpışmaları için tasarlanmamışlardır" ifadeleri yer aldı.

    Â*

    Kaynak: AA





    Arka koltuktaki çocukla ilgili çarpıcı tespit Yorumları