Hastanede büyük skandal!   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 12-11-2012 (18:12)   Son Mesaj: 12-11-2012 (18:12)    Cevap: 0    Gösterim: 444  

    12-11-2012

    Hastanede büyük skandal!

    Hastanede büyük skandal!
    Hastanede büyük skandal!

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, yaklaşık iki yıl önce faaliyete giren 200 yataklı Kızıltepe Devlet Hastanesi acil servisinde bulunan tuvaletlerin, 6 aydır kapısız olması tepkilere neden oldu.

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, yaklaşık iki yıl önce faaliyete giren 200 yataklı Kızıltepe Devlet Hastanesi acil servisinde bulunan tuvaletlerin, 6 aydır kapısız olması tepkilere neden oldu. Kızıltepe ve çevre ilçeler başta olmak üzere yaklaşık 500 bin kişiye sağlık hizmeti veren Kızıltepe Devlet Hastanesi'nin acil servis bölümünde bulunan tuvaletlerin kapısız olması, hasta ve yakınlarından tepki gördü. Özellikle engelli vatandaşların kullandığı tuvaletlerin kapısız olduğuna dikkat çeken hasta yakınları, engelli vatandaşın ihtiyacını görmesi ya da kendisinden istenilen idrar tahlilini yapmak için hastanenin diğer bölümüne kadar gitmek zorunda bırakılmalarına tepki gösterdi.

    "TUVALETLER YA KAPISIZ YA DA KİRLETİLMESİN DİYE KİLİTLİ TUTULUYOR"

    Hastanenin yeni olduğunu ancak bir çok eksikliğinin de gözardı edilmemesi gerektiğini ifade eden vatandaşlardan Hamdullah Polat, Kızıltepe Devlet Hastanesi'nin 250 bini aşan ilçe nüfusunun yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen hastalara da hizmet verdiğini söyledi. Polat, "Günde ortalama 5 bin hastanın poliklinik hizmeti gördüğü bu hastanede bazı tuvaletlerin kapısı yok, bazıları da kirletilmesin diye devamlı kilitli olarak bırakılıyor. Hastaneye gelen her vatandaşın mutlaka bir sağlık sorunu vardır ki geliyor. Gelen hastanın tuvalet sırasında beklemesi ya da kapısı olmadığı için tuvalete gidemiyor olması bu çağdaki sağlık hizmetlerinin geldiği noktaya yakışmıyor. Açıkta olan hangi tuvalette insan gider oturur da ihtiyacını giderir" dedi.

    Adem Çelik adlı hasta ise devletin sağlık hizmetlerinden memnun olduğunu fakat hastanelerde vatandaşa ulaştırılması gereken hizmetler konusunda yetkililerin bir çok alanda duyarsızlıklarıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Çelik, "Bu her dönem böyle olmak zorunda mıdır diye sormak geliyor içimden. Devlet en güzel binayı en güzel sağlık hizmetini vatandaşa ulaştırmaya çalışıyor ama bakıyoruz devletin hastanesindeki tuvaletin ya kapısı kilitli ya da tuvalet açık ama kapısız bir şekilde açıkta duruyor. Kapısı açık olan bir tuvalette hangi hasta gidip ihtiyacını giderir? Hele bu bir engelli tuvaleti ise, bana göre bu çok daha ayıptır. Dünya Engelliler Günü'nü yaşadığımız bu günlerde bana göre engellilerimize yapılan saygısızlığın en büyüğüdür" şeklinde konuştu.

    Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Cevheroğlu ise yoğunluktan dolayı açıklama yapamayacağını, daha sonraki dönemlerde konu ile ilgili açıklama yapacağını söyledi.

    Kaynak: İHA





    Hastanede büyük skandal! Yorumları