Kalp hastalarının sevk çilesine son   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 12-02-2012 (18:16)   Son Mesaj: 12-02-2012 (18:16)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    12-02-2012

    Kalp hastalarının sevk çilesine son

    Kalp hastalarının sevk çilesine son
    Kalp hastalarının sevk çilesine son

    Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete giren Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi (KVC) ile anjiyo ve yoğun bakım üniteleri törenle açıldı.

    Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete giren Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi (KVC) ile anjiyo ve yoğun bakım üniteleri törenle açıldı. Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, ''10 yıl önce sağlık alanında hizmet almak isteyen esnaf için ayrı, memur için ayrı, işçi için ayrı, fakir için ayrı koşullar vardı. O gün başlatılan sağlıkta dönüşüm projesiyle bugün model alınan bir ülke olduk'' dedi.

    Kamu Hastaneleri Birliği Çorum Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani, hastanenin konferans salonunda düzenlenen törende,Çorum'da yıllık binden fazla hastanın, başta anjiyo ve bypass ameliyatı olmak üzere çeşitli operasyonlar için şehir dışındaki sağlık kuruluşlarına sevk edildiğini, bu işlem için zaman zaman vakalara gidecek ambulans bulamadıklarını söyledi.

    Girişimler sonucu Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ın da desteğiyle önemli bir eksikliğin giderildiğini dile getiren Happani, şunları kaydetti:

    ''Bu ünitelerin tümü 7 aylık bir süre içerisinde hastanemize kuruldu. Türkiye'de başka hiçbir yerde 7 ay gibi bir sürede bu ünitelerin kurulduğu bir hastane bulunmuyor. Tüm bu işlemler için hastane bütçesinden 7 milyon lira harcama yapıldı. Yaklaşık iki hafta önce ilk anjiyomuzu yapmıştık. Bugüne kadar 41 hastamız anjiyo oldu, 5 hastamıza stent takıldı ayrıca 2 hastamıza da açık kalp ameliyatı yapıldı. Çorum'da yılda binden fazla hastamız, başta anjiyo ve bypass ameliyatı olmak üzere çeşitli operasyonlar için şehir dışındaki sağlık kuruluşlarına sevk ediliyordu, artık bu oranda ciddi bir düşüş olacak.''

    -''Çorum için tarihi bir gün''-

    Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da Çorum için tarihi bir gün yaşadıklarını ifade ederek, kent için büyük bir eksikliğin giderildiğini vurguladı.

    Sağlık alanında 10 yıl önce büyük sıkıntılar yaşanan sağlıkta, dönüşüm projesiyle artık Türkiye'nin birçok ülke tarafından örnek alındığına değinen Kafkas, ''10 yıl önce sağlık alanında hizmet almak isteyen esnaf için ayrı, memur için ayrı, işçi için ayrı, fakir için ayrı koşullar vardı. O gün başlatılan sağlıkta dönüşüm projesiyle bugün model alınan bir ülke olduk. Avrupa'daki birçok ülke kısıtlı imkanlara rağmen bu hizmeti nasıl verebildiğimizi soruyor'' diye konuştu.

    Kafkas, konuşmasının ardından KVC Merkezi ile anjiyo ve yoğun bakım ünitelerinde görevli doktor, hemşire ve sağlık personelini yanına çağırarak, hepsine ayrı ayrı teşekkür etti.

    -''Atatürk sağ olsaydı 'sizi takdirde izliyorum' derdi''

    TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da Türkiye'nin sağlık, kültür, eğitim ve sosyal güvenlik alanlarında iyi bir yolda olduğunu belirterek, ''Arkamda Atatürk'ün bir resmi ve altında da 'sizi izliyorum' şeklinde bir söz var. Eğer Atatürk bugün sağ olsaydı 'sizi takdirde izliyorum' derdi'' ifadesini kullandı.

    Vali Sabri Başköy de KVC Merkezi ile anjiyo ve yoğun bakım ünitelerinin Çorum'un büyük bir eksikliğini giderdiğine dikkati çekerek, kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

    Törenin ardından, yeni açılan bölümler gezildi.

    AA





    Kalp hastalarının sevk çilesine son Yorumları