Hacettepeliler 480 organ bağışı topladı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 12-02-2012 (18:12)   Son Mesaj: 12-02-2012 (18:12)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    12-02-2012

    Hacettepeliler 480 organ bağışı topladı

    Hacettepeliler 480 organ bağışı topladı
    Hacettepeliler 480 organ bağışı topladı

    Hacettepe Üniversitesi Doku ve Organ Nakli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan MEDİSEP topluluğunun etkinlikleri sayesinde, son bir ayda 480 organ bağışı alındı.

    Hacettepe Üniversitesi Doku ve Organ Nakli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan MEDİSEP topluluğunun etkinlikleri sayesinde, son bir ayda 480 organ bağışı alındı. Hacettepeliler, ‘Organ Bağışı Haftası' kapsamında çeşitli faaliyetler gerçekleştirdi. Etkinlikler çerçevesinde Tıp Fakültesi Dönem 2 öğrencilerinden Ayşe Gürses, Dilde Şerbetçi ve Aslıhan Yıldırım'ın da desteği ile Sıhhiye Merkez Kampüs'te organ bağışını teşvik için stant açıldı. Organ bağışı eksenli faaliyetlere tıp fakültesi öğrencileri aktif olarak katıldı.

    TURKMISC Hacettepe (MEDİSEP) öğrenci topluluğu da merkez ofisinin dışında, kamuya açık alanlarda organ bağışını teşvik amaçlı etkinlikler yaptı. Son bir ay içerisindeki çalışmalar sayesinde 480 organ bağışı alındı.

    Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, organ bağışının öneminin anlatılması ve anlaşılması için çalışan Hacettepe Üniversitesi Doku ve Organ Nakli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin, dünya merkezlerinde geçerli olan yöntem ve sistemleri kullandığını açıkladı. Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Genel Direktörü Prof. Dr. Ömer Uğur da organ bağışının önemi konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek, üniversite olarak organ bağışını önemsediklerini kaydetti.

    Kaynak: CİHAN





    Hacettepeliler 480 organ bağışı topladı Yorumları