Kahveci: Bakanlık radyasyonu vitamin zannediyor   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 11-30-2012 (18:16)   Son Mesaj: 11-30-2012 (18:16)    Cevap: 0    Gösterim: 396  

    11-30-2012

    Kahveci: Bakanlık radyasyonu vitamin zannediyor

    Kahveci: Bakanlık radyasyonu vitamin zannediyor
    Kahveci: Bakanlık radyasyonu vitamin zannediyor

    Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından yapılan bir duyuru ile radyoloji çalışanlarına şua izni verilmesi ve fiili hizmet süresi zammından yararlandırılması hususunda subjektif kısıtlamalar getirilmesine Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tepki gösterdi.

    Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından yapılan bir duyuru ile radyoloji çalışanlarına şua izni verilmesi ve fiili hizmet süresi zammından yararlandırılması hususunda subjektif kısıtlamalar getirilmesine Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tepki gösterdi. Radyoloji Çalışanlarının Sağlığı Tehlikeye Atılıyor

    Önder KahveciÂ* radyoloji çalışanlarının daha öncede çalışma saatlerinin yükseltildiÄŸini yıpranma paylarında kısıtlamaya gidildiÄŸini hatırlattı. Bu tür düzenlemeler yapılırken radyasyon güvenliÄŸi ve çalışma koÅŸullarındaki standartlar yükseltilmeyerek, çalışanların saÄŸlıklarının tehlikeye atıldığını ifade etti.

    Söz konusu yeni düzenleme ile de bakanlığın çalışanları yeni bir mağduriyetle baş başa bıraktığını kaydeden Kahveci ?Bakanlık şimdi de şua izinlerini kısıtlamanın derdine düşmüştür. Şua iznini de keyfiyete, yöneticilerinin insafına bırakmıştır. Bu usül terazi kullanmayarak tartıda adaleti ve insafı tüccarın eline bırakmaktır.? dedi.

    Bu yöntemle binlerce çalışanın elinden şua izninin ve yıpranma payının alınacağını ifade eden Kahveci ? Ülkemizde yüzde 95'in üzerinde film dozi metresi kullanılmaktadır. Bu dozi metrelerle hassas ölçümler yapılmamaktadır. Böyle bir ölçümleme anlayışı sonuncunda doz sınırları aşılmadığı nedeniyle binlerce radyoloji çalışanının şua izni ve yıpranma payı hakkı elinden alınacaktır. Sağlıkları açıkça tehlikeye atılmış olunacaktır. Böyle bir hesabı kurt yapmaz, kuzulara şah olsa.? şeklinde konuştu.

    Bakanlığın radyoloji çalışanlarının saÄŸlığını hiçe saydığını bir kez daha ilan ettiÄŸini dile getiren Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü:Â* Bakanlık radyasyonu vitamin zannediyor, bu duyuru ile radyoloji çalışanlarının saÄŸlığını hiçe saydığını bir kez daha ilan etmiÅŸtir. Bu uygulama radyasyon güvenliÄŸi yönetmeliÄŸi hükümlerine de aykırıdır.

    Bu yanlış hesaptan yol yakınken dönülmelidir. Aksi takdirde sonuçları çalışan sağlığı için felaket olacaktır. Konu ile ilgili olarak sendikamız çalışanların hakkını hukuki zeminde arayacaktır. Söz konusu duyuruda yer alan ve çalışanların aleyhine hususların iptali için sendikamız iptal davası açacaktır

    Kaynak: Haber7





    Kahveci: Bakanlık radyasyonu vitamin zannediyor Yorumları