Ä°laç mümessillerine akılcı ilaç eÄŸitimi   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 11-28-2012 (18:12)   Son Mesaj: 11-28-2012 (18:12)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    11-28-2012

    İlaç mümessillerine akılcı ilaç eğitimi

    İlaç mümessillerine akılcı ilaç eğitimi
    İlaç mümessillerine akılcı ilaç eğitimi

    Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde 23 bin ilaç mümessiline vereceği eğitimlere akılcı ilaç kullanımını da dahil etti.

    SaÄŸlık Bakanlığı, Türkiye genelinde 23 bin ilaç mümessiline vereceÄŸi eÄŸitimlere akılcı ilaç kullanımını da dahil etti. Bu konudaÂ*farkındalıkÂ*oluÅŸturmak isteyen Bakanlık, her gün onlarcaÂ*hekimÂ*ve eczane görüşmesi yapan mümessillerin de desteÄŸini almak istiyor.

    SaÄŸlık Bakanlığı Türkiye Ä°laç ve TıbbiÂ*CihazKurumu BaÅŸkanÂ*YardımcısıÂ*Dr. Hakkı Gürsöz, Türkiye genelinde tıbbiÂ*ürünÂ*tanıtım elemanı 23 bin mümessil bulunduÄŸunu söyledi. Ekim ayındayayınlananÂ*yönetmelik ile her mümessilin zorunlu birÂ*eÄŸitimeÂ*tabi tutularak, yetki sertifikası alacağını hatırlatan Gürsöz,Â*"BuÂ*eÄŸitimlerdeÂ*en önemli konu baÅŸlığıÂ*akılcıÂ*ilaçÂ*kullanımıÂ*olacak. Her gün onlarcaÂ*hekimÂ*ve eczane ziyareti yapan ilaç mümessillerininÂ*akılcıÂ*ilaçÂ*kullanımıÂ*ko nusundaÂ*bizeÂ*destekÂ*olmalarını istiyoruz."Â*dedi.

    EÄŸitimÂ*müfredatınınÂ*hazırlanmasıÂ*için bilim adamlarının da bulunduÄŸu bir komisyon oluÅŸturulduÄŸunu aktaran Gürsöz,Â*"Komisyon 6 ay çalışarakÂ*eÄŸitimÂ*müfredatınıÂ*hazırlayac ak. Daha sonra da bir plan dahilinde tüm mümessillere buÂ*eÄŸitimleriÂ*vermeye baÅŸlayacağız.Â*EÄŸitimlerÂ*önümüzdekiÂ*yıl *sonunda ya da en geç 2014 yılında baÅŸlayacak."Â*diyeÂ*konuÅŸtu. GürsözÂ*eÄŸitimlerinÂ*4 yılda bir tekrarlanacağını söyledi.

    SözÂ*konusuÂ*yönetmelik ileÂ*hekimlerinÂ*en fazla yılda üç kez ilaçÂ*firmasıÂ*sponsorlu kongrelere katılabileceÄŸi ÅŸeklinde bir sınırlama getirdiklerini de hatırlatan Gürsöz,Â*"Bu kongrelerdenÂ*sadeceÂ*bir tanesi yurt dışında olabilir. AncakÂ*sunumÂ*için kongrelere katılanÂ*hekimlerÂ*istisna olacak."Â*ifadesini kullandı.

    Yapılan düzenlemeler ileÂ*alanıÂ*izlemeÂ*veÂ*deÄŸerlendirmeÂ*sürecine tabi tuttuklarını aktaran Gürsöz,Â*"Hangi mümessil hangi bölgede çalışıyor,Â*kayıtÂ*altına alınacak. BuÂ*alanıÂ*daha netÂ*görmemiziÂ*saÄŸlayacak.Â*Sonuçtaizleyebildi ÄŸinizÂ*alanaÂ*hakim olabilirsiniz."Â*dedi.

    Kaynak: CÄ°HAN





    İlaç mümessillerine akılcı ilaç eğitimi Yorumları